Kāpēc atcēla aizliegumu varmākam tuvoties cietušajai? Strupišs vērtēs tiesas lēmuma pieņemšanas apstākļus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Aigars Strupišs vērtēs tiesas lēmuma pieņemšanas apstākļus, atceļot aizliegumu tuvoties cietušajai personai, informēja AT.

AT informēja, ka Strupišs izvērtēs Zemgales rajona tiesas lēmuma pieņemšanas apstākļus, atceļot aizliegumu tuvoties cietušajai personai.

"Likumā noteiktā kārtībā izvērtēšu, vai lēmuma pieņemšana notikusi atbilstoši likumam un juridiskajai metodei, izvērtējot visus lietā esošos apstākļus un tiesnesim pieejamās ziņas," norāda Strupišs.

LTV raidījums "Panorāma" piektdien vēstīja par lietu, kurā Zemgales rajona tiesa atcēla tuvošanās aizliegumu cietušajai.

Raidījums ziņoja, pērn par seksuāla rakstura noziegumu pret divdesmitgadīgu sievieti aizturēja 23 gadus veco vīrieti. Tiesa piemēroja apcietinājumu, ko pēcāk pagarināja. Bet vēlāk vīrieti atkal izlaida brīvībā. Viņš piecas reizes pārkāpa aizliegumu sazināties ar cietušo vai tuvoties viņai.

Policija atkal lūdza vīrieti apcietināt. Tas nenotika. 18. janvārī slēgtā tiesas sēdē tika skatīts pieteikums par pagaidu aizsardzības atcelšanu. Tiesa to atcēla.

1. februārī - dienā, kad spriedums stājās spēkā, vīrietis centās šo sievieti nolaupīt. Tas neizdevās, jo iesaistījās kaimiņi, bet vīrietis notikuma vietu pameta. Policija viņu aizturēja vilcienā.

Atbilstoši likumam Augstākās tiesas priekšsēdētājs ir tiesīgs ierosināt disciplinārlietu pret tiesnesi, ja konstatēta rupja nolaidība vai tīšs likuma pārkāpums lietas izskatīšanā, vai nosūtīt tiesnesi uz kvalifikācijas ārpuskārtas izvērtēšanu, ja konstatēts, ka tiesnesim nav pietiekamas profesionālās zināšanas, atgādina AT.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu