Iesniegta sūdzība CSDD iepirkumā par transportlīdzekļu alumīnija numura zīmju izgatavošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
CSDD eksāmena mašīnas. Ilustratīvs attēls.
CSDD eksāmena mašīnas. Ilustratīvs attēls. Foto: CSDD/Facebook

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) konkursā par transportlīdzekļu alumīnija numura zīmju izgatavošanu un piegādi CSDD iesniegta sūdzība, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Sūdzību iesniegusi SIA "Latsign", taču sūdzības izskatīšanas termiņš pagaidām vēl nav noteikts.

Vienlaikus informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā liecina, ka CSDD rīkotajā konkursā paredzēts izgatavot 414 000 vispārējās izmantošanas sērijveida autotransporta numura zīmju komplektu, 110 000 vispārējās izmantošanas sērijveida mototransporta un piekabju numura zīmju un 100 000 speciālas nozīmes sērijveida autotransporta numura zīmju komplektu.

Tāpat paredzēts izgatavot 10 000 speciālās nozīmes sērijveida mototransporta un piekabju numura zīmju, 4300 individuālā pasūtījuma numura zīmju, 40 700 atsevišķu numura zīmju, kā arī 246 000 ekspress numura zīmju.

Vienlaikus iepirkuma tehniskajā specifikācijā norādīts, ka līguma ietvaros būs jānodrošina gan numura zīmju sagatavju izgatavošana, gan numura zīmju sagatavju personalizācija, gan izgatavoto un iepakoto numura zīmju piegāde pasūtītājam noteiktajā termiņā.

Savukārt līguma izpildes termiņš ir 66 mēneši.

Jau vēstīts, ka CSDD apgrozījums 2023.gada deviņos mēnešos bija 44,572 miljoni eiro, kas ir par 12,6% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt direkcijas peļņa samazinājās par 39,9% - līdz 4,781 miljonam eiro.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka SIA "Latsign" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 7113 eiro. Kompānija 2022.gadā strādāja ar 1,502 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 26% mazāk nekā 2021.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga vairākkārtīgi - līdz 346 694 eiro. Kompānijas īpašnieki ir Vācijā reģistrētā kompānija "J.H.Tonnjes E.A.S.T. GmbH & Co" (51,2%) un SIA "Anda Ad" (48,8%).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu