Latvijas kamaniņu braucēji izcīna pirmo vietu Pasaules kausa posma komandu stafetē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas kamaniņu braucēji Mārtiņš Bots un Roberts Plūme.
Latvijas kamaniņu braucēji Mārtiņš Bots un Roberts Plūme. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas kamaniņu braucēji Elīna Ieva Vītola, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Kristers Aparjods un Anda Upīte/Kitija Bogdanova svētdien Altenbergā ieņēma pirmo vietu Pasaules kausa posma komandu stafetē.

Latvija, sacensībām noritot lietainos laikapstākļos, startēja kā trešā astoņu komandu konkurencē. Pēc Vītolas etapa Latvija atpalika no tā brīža līdervienības Rumānijas 0,123 sekundes, taču pēc tam Bots/Plūme, Aparjods un Upīte/Bogdanova iekrāja Latvijas komandai 1,856 sekundes lielu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem.

Latvijas kamaniņu braucēji kopā trasē pavadīja trīs minūtes un 14,445 sekundes.

Otro vietu ieņēma ASV komanda, kas zaudēja latviešiem 1,003 sekundes, bet labāko trijnieku noslēdza Rumānijas kamaniņu braucēji, piekāpjoties Latvijas vienībai 1,856 sekundes.

Jau ziņots, ka sestdien Anda Upīte/Kitija Bogdanova Altenbergā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa posmā, Kristers Aparjods vieniniekos izcīnīja trešo vietu, Gints Bērziņš ierindojās 23.vietā, bet vīriešu divniekiem Mārtiņš Bots/Roberts Plūme izcīnīja ceturto un Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts - 15.vietu.

Savukārt svētdien sieviešu vieninieku sacensībās Elīna Ieva Vītola ieņēma otro vietu, Kendija Aparjode ierindojās devītajā pozīcijā, bet Sigita Bērziņa noslēdza sacensības 14.vietā.

Pēc posma Altenbergā pa diviem posmiem notiks citā Vācijas trasē Oberhofā, kā arī Siguldā, kur februāra beigās un marta sākumā Pasaules kausa sezona tiks noslēgta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu