VIDEO Kotdivuāras futbolisti uzvar pagarinājumā un iekļūst Āfrikas Nāciju kausa pusfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Kotdivuāras vīriešu futbola izlase sestdien, spēlējot mazākumā vairāk nekā pusi mača, pagarinājumā uzvarēja ceturtdaļfinālā un sasniedza Āfrikas Nāciju kausa pusfinālu, kurā iekļuva arī Dienvidāfrikas Republika (DĀR).

Kotdivuāra ceturtdaļfinālā pagarinājumā ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Mali vienību.

Jau 16.minūtē Mali bija iespēja izvirzīties vadībā, taču Adamā Traorē izpildītais 11 metru soda sitiens bija neprecīzs. Tāpat jau pirmā puslaika izskaņā Kotdivuāra palika mazākumā pēc tam, kad otro dzelteno kartīti izpelnījās Odilons Kosunū.

71.minūtē Mali guva pirmos vārtus, precīzam esot Dorželesam Nenē, bet Kotdivuāra izlīdzināja rezultātu pamatlaika pēdējā minūtē, Mali vāros bumbu raidot Simonam Adingrā.

Pagarinājumā Kotdivuāra izrāva uzvaru tikai kompensācijas laika otrajā minūtē, kad Omārs Diakitē pārspēja Mali vārtsargu un atnesa Kotdivuārai panākumu.

Otrā pusfinālā DĀR futbolisti pēc tam, kad pamatlaiks un pagarinājums noslēdzās bez gūtiem vārtiem ar 0:0, pēcspēles 11 metru sitienos ar 2:1 bija pārāki pār Kaboverdi.

Pēcspēles sitienu sērijā DĀR rindās precīzi bija Teboho Mokoena un Motobi Mvala, kamēr Kaboverdes izlasē precīzs sitiens padevās tikai Braienam Teišeiram.

Kotdivuāras futbolisti pusfinālā spēkosies ar Kongo Demokrātiskās republikas vienību, bet DĀR cīņā par vietu finālā tiksies ar Nigēriju.

Pusfināla mači notiks 7.februārī, cīņa par bronzu būs 10.februārī, bet jaunie čempioni tiks noskaidroti 11.februārī Abidžanā.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa tiek aizvadīta jau 34.reizi. Par 2021.gada čempioniem kļuva Senegālas izlase, kas finālā pēc bezvārtu neizšķirta 11 metru sitienu sērijā ar 4:2 pārspēja Ēģipti.

Titulētākā Āfrikas Nāciju kausa izcīņas komanda ir Ēģipte, kas triumfējusi septiņas reizes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu