Lietuvas premjere Šimonīte iesniedz pieteikumu kandidatūras reģistrācijai prezidenta vēlēšanām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lietuvas Ministru prezidente Ingrīda Šimonīte
Lietuvas Ministru prezidente Ingrīda Šimonīte Foto: Paula Čurkste/LETA

Lietuvas centrālā vēlēšanu komisija pirmdien apstiprināja, ka ir saņēmusi valdošās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti" prezidenta amata kandidātes - premjerministres Ingrīdas Šimonītes - iesniegumu par kandidēšanu prezidenta vēlēšanās.

VRK informēja, ka ir saņemts Šimonītes iesniegums ar nepieciešamajiem dokumentiem reģistrācijai vēlēšanām kā "Tēvzemes savienības - Lietuvas kristīgo demokrātu" izvirzītai prezidenta amata kandidātei.

Šimonīte ir desmitais kandidāts, kas oficiāli pieteicies reģistrācijai VRK pirms maijā gaidāmajām Lietuvas prezidenta vēlēšanām.

Pirms pieciem gadiem prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā Šimonīte zaudēja Gitanam Nausēdam. Jaunākajās sabiedriskās domas aptaujās Šimonīte ir starp populārākajiem iespējamiem prezidenta amata kandidātiem, bet atpaliek no Nausēdas un advokāta Igna Vēgēles, kurš vēlēšanām pieteicies kā neatkarīgs kandidāts.

Valsts prezidenta vēlēšanas Lietuvā notiks 12.maijā. Ja neviens no kandidātiem pirmajā vēlēšanu kārtā neiegūs vismaz puses nobalsojušo atbalsta, divas nedēļas vēlāk tiks rīkota vēlēšanu otrā kārta starp diviem pirmajā kārtā vislielāko atbalstu ieguvušajiem kandidātiem. Prezidents Lietuvā var ieņemt šo amatu divus piecu gadu amata termiņus pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu