F-1 flagmaņa "Red Bull" boss iekūlies pamatīgās nepatikšanās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristians Horners
Kristians Horners Foto: dpa/scanpix

Pirmās formulas (F-1) komandas "Red Bull" vadītājs Kristians Horners apsūdzēts nepiedienīgā uzvedībā pret kādu no vienības darbiniecēm, vēsta ārzemju mediji.

Nedaudz mazāk kā mēnesi pirms jaunās F-1 sezonas sākuma skandāls satricinājis pēdējo divu gadu čempionvienību "Red Bull".

Iekšēja izmeklēšana sākta pret komandas vadītāju Kristianu Horneru. Brits tiek apsūdzēts nepiedienīgā uzvedībā pret kādu no komandas darbiniecēm. Ārzemju medijos izskanējusi versija, ka Horners konkrētajai darbiniecei sūtījis nepiedienīga rakstura fotogrāfijas ar sevi.

Izmeklēšanu sākusi pati "Red Bull" enerģijas dzērienu kompānija, nevis F-1 komanda.

"Uzzinot par konkrētām apsūdzībām, kompānija ir sākusi neatkarīgu izmeklēšanu. Procesu, kurš jau ir sācies, izpildīs ārējais speciālists. Kompānija šo informāciju uztver ļoti nopietni, un izmeklēšana tiks pabeigta tik ātri, cik tas ir praktiski iespējams. Nav īstais brīdis plašākiem komentāriem," teikts "Red Bull" paziņojumā.

Savukārt "Motorsport-Total", vēsta ka Horners saņēmis aicinājumu labprātīgi atkāpties no komandas vadītāja amata.

Horners Nīderlandes laikrakstam "De Telegraaf" sacījis: "Es pilnībā noliedzu šīs apsūdzības."

Februāra sākumā F-1 pāršalkuši nu jau trīs skaļi notikumi. Vispirms dalība F-1 čempionātā vismaz līdz 2028. gadam tika liegta Maikla Andreti un "Cadillac" projektam. Uzreiz pēc tam F-1 sabiedrību satricināja vēsts, ka Luiss Hamiltons pēc 2024. gada sezonas pārcelsies uz "Ferrari", bet tagad ziņu virsrakstus pārņēmis Hornera skandāls.

50 gadus vecais Horners kļuva par "Red Bull" vadītāju 2005. gadā, kad slavenā enerģijas dzērienu kompānija iegādājās "Jaguar" vienību. Šī britam būs jau 20. sezona pie "Red Bull" stūres. Viņa vadībā "Red Bull" izcīnījusi kopumā sešus Konstruktoru kausus un septiņus pilotu čempiona titulus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu