Hakeri noskaidrojuši, cik maksā Krievijai pārdotie Irānas droni (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: SIPA/Scanpix

Hakeru grupa "Prana Network" ielauzušies Irānas Revolucionārās gvardes korpusa (IRGK) e-pasta serveros, kur atraduši informāciju par kaujas bezpilota lidaparātu "Shahed-136" pārdošanu Krievijai, vēsta ārvalstu mediji. 

Grupa apgalvo, ka tā izfiltrējusi aptuveni 10 gigabaitus datu no fiktīva uzņēmuma, kas pazīstams kā "Sahara Thunder" un kas darbojas kā IRGK fronte, veicinot Irānas ieroču pārdošanu Krievijai. 

Tiek uzskatīts, ka dronus dizainē un ražo "Shahed Aviation Industries Research Center". Tas ir Irānas uzņēmums, kas tāpat darbojas IRGK paspārnē.

Hakeri atklāja, ka Krievija un Irāna vienojās par zemāku vienības cenu lielapjoma pirkumam.

Irāna kā viena "Shahed" drona sākotnējo cenu bija noteikusi 23 miljonus rubļu (apmēram 236 000 eiro).

Taču sarunu laikā tika panākta vienošanās, ka, iegādājoties 6000 vienību, viens drons izmaksātu 12 miljonus rubļu (gandrīz 123 000 eiro), bet par 2000 vienībām viena drona cena būtu 18 miljoni rubļu (184 000 eiro).

Tiek ziņots, ka abas valstis piekrita lielākajam pirkumam. 

Citi dokumenti liecina, ka vismaz daļēji Krievija par droniem norēķinājusies ar zeltu.

Ja hakeru atklātā informācija par "Shaded" vienības cenu ir patiesa, tad pirkums Krievijai, lai gan aizvien ir bijis labvēlīgs, tomēr nav bijis tik izdevīgs, cik iepriekš tika uzskatīts, atzīmē izdevums "Forbes". 

Krievija ir izmantojusi Irānā ražotos "Shahed" dronus Ukrainā kopš pilna mēroga iebrukuma sākuma 2022. gada 24. februārī.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu