Vēstnieks: Latvija un ASV turpina aktīvi sadarboties noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas izmeklēšanā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons
ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Latvija un ASV turpina aktīvi sadarboties noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas izmeklēšanā, starptautiskā konferencē par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas izmeklēšanu un kriminālvajāšanu sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.

Viņš norāda, ka Latvija ir uzticams ASV partneris ne tikai drošības jautājumos, bet arī cīņā ar finanšu noziegumiem. Pēdējo gadu laikā ir izdarīts milzīgs solis, lai šos noziegumus pārtrauktu un ASV turpinās atbalstīt Latviju un citas valstis cīņā ar finanšu noziedzniekiem, jo tie apdraud izveidoto finanšu kārtību un mieru.

Pērnā gada dati liecina, ka 5% no pasaules iekšzemes kopprodukta ir noziedzīgi iegūtās naudas avots.

Robinsons uzsver, ka tā ir milzīga summa, kura grauj ne tikai finanšu sistēmu un tās stabilitāti, bet arī potenciāli apdraud valstu drošību kopumā.

Iepriekš noziedzīgi iegūtie līdzekļi tika aktīvi legalizēta caur Baltijas valstīs izvietotajām bankām. Tās izmantoja Krievija, Baltkrievija un citas valstis, lai finansētu organizācijas, kuras, iespējams, ilgtermiņā apdraud pasaules drošību.

Noziedzīgi iegūtie līdzekļi apdraud ne tikai materiālās vērtības, bet grauj uzticēšanos valstij un tiesībsargājošām iestādēm, kurām būtu jāveicina sabiedrības saliedētība.

Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Pols Brumels piekrita Robinsonam un uzsvēr nepieciešamību turpināt strādāt komandā, lai finanšu līdzekļu noziegumi tiktu labāk apkaroti.

Finanšu noziegumi ir īpaši nopietni, jo tie lielākai daļai sabiedrības ir grūti pamanāmi un šķiet, ka noziegums nemaz nenotiek, bet tā nav, jo finanšu noziegumi atstāj milzīgas sekas uz ekonomiku un vēlāk arī uz cilvēku labklājību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu