Kremlis skaidro, kāpēc Putins sniedza interviju Takeram Kārlsonam (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas diktators Vladimirs Putins.
Krievijas diktators Vladimirs Putins. Foto: Artyom Geodakyan/AP

Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs apstiprinājis, ka diktators Vladimirs Putins sniedzis interviju prokremliskajam amerikāņu žurnālistam un bijušajam "Fox News" raidījumu vadītājam Takeram Kārlsonam, ziņo neatkarīgais Krievijas izdevums "Meduza". 

Uz žurnālistu jautājumu, kāpēc Putins piekritis runāt ar Kārlsonu, Peskovs atbildēja: "Viņa politiskā nostāja atšķiras no ierastās Rietumu mediju pozīcijas. Tā nekādā mērā nav prokrieviska vai Ukrainu atbalstoša, bet gan Ameriku atbalstoša. Taču tā anglosakšu mediju vidū izceļas."

Peskovs arī komentēja Kārlsona apgalvojumu, ka neviens Rietumvalstu žurnālists kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākuma nav mēģinājis intervēt Putinu. Viņš teica, ka saņemti vairāki lūgumi, taču tikai no medijiem, kam ir "vienveidīga nostāja".

Otrdien Kārlsons platformā "X" paziņoja, ka ir ieradies Maskavā, lai intervētu Putinu. Izdevums "The Wall Street Journal" ziņo, ka intervija varētu tikt publicēta 8. februārī. 

54 gadus vecais Kārlsons Kremļa propagandas medijam "Izvestija" teicis, ka ieradies Krievijā, lai "aprunātos ar cilvēkiem un apskatītos, kā te norit dzīve".

Kārlsons savas televīzijas karjeras laikā atbalsojis vairākus Kremļa naratīvus saistībā ar karu Ukrainā, tostarp agresijas veicināšanā vainojot ASV un Rietumvalstis. Tāpat viņš Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski nosaucis par "diktatoru".

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu