Pēc ierakstiem sociālajos tīklos darbu zaudējusī aktrise Karāno vēlas tiesāties ar "Disney" un "LucasFilm" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Holivudas aktrise Džīna Karāno, kas zaudēja lomu seriālā "The Mandalorian" par "personīgo politisko viedokļu" paušanu sociālajos tīklos, iesūdzējusi tiesā studijas "Disney" un "LucasFilm" par nepamatotu atlaišanu no darba un diskrimināciju.

Prasības iesniegšanu Kalifornijas apgabala tiesā finansiāli atbalstījis miljardieris Īlons Masks.

Karāno divas sezonas bija loma seriālā "The Mandalorian", bet 2021.gada februārī viņa tika atlaista sociālajos medijos pausto uzskatu dēļ, teikts prasībā.

Paziņojumā "LucasFilm" atlaišanas laikā skaidroja, ka "ieraksti sociālajos tīklos, kas noniecina cilvēkus viņu kultūras vai reliģiskās identitātes dēļ, ir atbaidoši un nepieņemami".

Karjeras gaitā Karāno bijušas lomas arī tādās Holivudas filmās kā "Fast & Furious 6" ("Ātrs un bez žēlastības 6") un "Deadpool" ("Dedpūls").

Karāno bieži sanākusi saķeršanās tīmeklī ar kreisi noskaņotiem cilvēkiem.

Kritiķi pieprasīja, lai Karāno tiek atlaista no darba pēc tam, kad viņa platformā "Instagram" 2021.gada februārī pielīdzināja ebreju vajāšanas nacistiskajā Vācijā ar politisko klimatu mūsdienās.

"Tā kā vēsture ir rediģēta, daudzi cilvēki neapjauš, ka, lai nonāktu līdz brīdim, kad nacistu karavīri var viegli apcietināt tūkstošiem ebreju, valdība vispirms panāk, ka viņu kaimiņi viņus neieredz tikai tāpēc vien, ka viņi ir ebreji," rakstīja Karāno.

"Ar ko gan tas atšķiras no naida pret kādiem cilvēkiem viņu politisko uzskatu dēļ," vaicāja aktrise.

Tajā pat dienā darba attiecības ar Karāno pārtrauca seriāla veidotāji studija "LucasFilm".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu