VIDEO Smilteniete saslimst un bez brīdinājuma tiek atlaista no darba (1)

Apollo.lv
Papildināts 22:29, 7. februāris, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Mēru iedzīvotāja Ivanda pērnā gada oktobrī sāka darbu apģērbu veikalā Smiltenē. Prieks par panākumu gan ātri izplēnējis, jo sieviete saslimusi un, sev par lielu pārsteigumu, pēkšņi tikusi atbrīvota no darba, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Ivanda stāsta, ka sākumā viņai nācies strādāt veselas sešas reizes nedēļā. Lai gan veikala īpašniece meklējusi vēl vienu kolēģi, lai darbinieces varētu strādāt maiņās, tā arī divu mēnešu laikā neviena pretendente nebija pieņemta.

Ivanda priekšniecei 1. decembrī lūdza brīvdienu. Pēc tās jutusi, ka pasliktinājusies veselība, un izrādījās, ka viņa saslimusi ar Covid-19. Priekšniece gan aicinājusi ierasties darbā, bet Ivanda atteikusies. 5. decembrī ģimenes ārste atvēra slimības lapu "A", bet pēc deviņām dienām atvērta slimības lapa "B". 

Drīzumā Ivanda paziņoja priekšniecei datumu, kad atgriezīsies darbā, taču atbildi nesaņēma. Viņa iesniegusi pieteikumu slimības pabalsta saņemšanai, taču par lielu pārsteigumu tas ticis atteikts.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras darbiniece norāda, ka no darba Ivanda atbrīvota jau 14. decembrī, kad viņa vēl slimojusi. Lai gan atlaišanas dēļ pabalsts par slimības lapu "B" nevar tikt izmaksāts, par pirmo slimošanas posmu atbildība jāuzņemas darba devējam, ko gan Ivandas priekšniece nav izdarījusi.

Vairāk skaties "Bez tabu" sižetā!

Video: "Bez tabu" sižets

 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu