Netanjahu pavēlējis Izraēlas armijai sagatavoties operācijām Gazas joslas dienvidos (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gazas josla pēc Izraēlas uzlidojuma 2024. gada 6. februārī.
Gazas josla pēc Izraēlas uzlidojuma 2024. gada 6. februārī. Foto: EPA/Scanpix

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu 7. februārī paziņoja, ka ir pavēlējis armijai "sagatavoties veikt operācijas" Rafāhas pilsētā Gazas joslas dienvidos.

Netanjahu arī apsolīja Izraēlas "pilnīgu uzvaru" pār kaujinieku grupējumu "Hamās" tuvāko mēnešu laikā.

Izraēlas premjers pirms tam tikās ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, pārrunājot "Hamās" ierosinātu vienošanos par karadarbības pauzi, kuru Netanjahu nosauca par "dīvainu".

Netanjahu sacīja, ka Izraēlas uzvaras pār "Hamās" ietekme būtu jūtama visos Tuvajos Austrumos un novestu pie plašāka miera.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs pirms tam paziņoja, ka ir "satraukts" par ziņām, ka Izraēlas armija ieies Rafāhā, kur simtiem tūkstoši civiliedzīvotāju ir patvērušies no bombardēšanām.

Rafāhas iedzīvotāju skaits tagad ir pieaudzis līdz vairāk nekā vienam miljonam, kas ir apmēram puse no Gazas joslas iedzīvotājiem.

"Šāda rīcība eksponenciāli palielinātu jau esošo humāno murgu ar neiedomājamām reģionālām sekām," sacīja Gutērrešs.

Netanjahu paziņoja, ka nebūs atslābuma Izraēlas armijas centienos izskaust "Hamās" 7.oktobra uzbrukuma organizētājus.

Izraēlas armija pēdējās dienās ir fokusējusies uz Hānjūnisas pilsētu, kur atrodas "Hamās" Gazas joslas līdera Jahjas Sinvara mājoklis.

"Mēs esam instruējuši Izraēlas Aizsardzības spēkus sagatavoties veikt operācijas arī Rafāhā un divās [bēgļu] nometnēs [Gazas joslas] centrā, kas ir pēdējie atlikušie "Hamās" bastioni," sacīja Netanjahu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu