Secība, kādā mūziķi uzstāsies "Supernovas" finālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lauris Vīksne/LTV

10. februāra vakarā desmit Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa "Supernova" dalībnieki sacentīsies par iespēju pārstāvēt Latviju 68. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmes pilsētā Zviedrijā. Uzzini, kādā secībā finālisti uzstāsies.

Skatītāji un žūrija pusfinālā lēma, ka konkursa "Supernova" finālā piedalīsies Alekss Silvers, Avéi, Dons, Ecto, Edvards Strazdiņš, Funkinbiz, Katrīna Gupalo, grupa "Papīra lidmašīnas", Saint Levića un duets "Vēstulēs".

Finālā katrai skatītāja balsij būs būtiska nozīme – par savu favorītu no viena tālruņa numura varēs zvanīt un sūtīt īsziņas neierobežotā skaitā. Balsot par savu iecienīto mākslinieku varēs jau no raidījuma sākuma. Būtiski, ka, balsojot ar telefonzvanu, viens zvans atbildīs vienai balsij, bet viena īsziņa māksliniekam piešķirs uzreiz desmit balsis.

Konkursa uzvarētāju noteiks skatītāju un žūrijas balsojuma kopvērtējumā. Detalizētus rezultātus, norādot žūrijas piešķirtās vietas un skatītāju balsojuma rezultātus, LTV publicēs pēc konkursa fināla. Savukārt konkursa žūrijas sastāvu LTV atklās maijā, kad būs noslēdzies Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss.

Uzstāšanās secība konkursa "Supernova" finālā:

1. "Vēstulēs" ar dziesmu "Kur?"

2. Avéi – "Mine"

3. "Papīra lidmašīnas" – "Mind Breaker"

4. Katrīna Gupalo – "The Cat’s Song"

5. Ecto – "Outsider"

6. Dons – "Hollow"

7. Saint Levića – "Tick-Tock"

8. Edvards Strazdiņš – "Rock n’ Roll Supernova"

9. Funkinbiz – "Na Chystu Vodu"

10. Alekss Silvers – "For the Show"

Skatītājus konkursa "Supernova" finālā priecēs viesmākslinieki no kaimiņvalstīm: igauņu māksliniece Alika, kura pagājušā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā ar dziesmu "Bridges" ieguva 8. vietu, kā arī Gabrielius Vagelis – mūziķis no Lietuvas, kurš vairākkārt piedalījies Lietuvas Eirovīzijas atlasēs.

Konkursa "Supernova" mērķis ir atrast mākslinieku, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā.

Izlozē noskaidrots, ka konkursa "Supernova" uzvarētāja dziesma Eirovīzijas konkursā izskanēs otrajā pusfinālā. Tajā kopā ar Latviju šogad piedalīsies arī Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Izraēla, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 9. maijā, bet fināls – 11. maijā.

Konkursa "Supernova" fināla tiešraide 10. februārī sāksies plkst. 21.10, un to būs iespēja vērot LTV1, REplay.lv un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, kā arī LTV7, kur tiešraidi papildinās zīmju valodas tulkojums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu