Vēsturiskā Lielbritānijas katedrālē notiks diskotēka ar Eminema mūziku. Kristieši sašutuši

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Claudio Divizia/ Mauro Rodrigues/ Shutterstock

Kristieši Lielbritānijā izteikuši sašutumu par pilnībā izpārdotu kluso diskotēku Kentenberijas katedrālē, kas ir viena no vecākajām un ievērojamākajām kristiešu struktūrām Anglijā.

Protestētāji skaidro, ka nevēlas “reivu pie Eminema mūzikas Dieva namā”.

Slavenā katedrāle 8. un 9. februārī uzņems aptuveni 750 cilvēkus 90. gadu tematiskā pasākumā. Apmeklētājiem tiks izdalītas austiņas, un viņi varēs klausīties Britniju Spīrsu, Eminemu un “Spice Girls”, baudot arī alkoholu, vēsturiskajai katedrāles zālei tiekot pārveidotai par deju grīdu.

Pasākums pilnībā izpārdots, un biļetes uz to maksāja 25 Lielbritānijas mārciņas.

Daudzi izteica bažas Kentenberijas prāvestam, taču viņš izlēma pretenzijas neuzklausīt.

“Lai gan prāvests cienīja mūsu tiesības protestēt, viņš mūsu petīciju noraidīja, norādot, ka esam minoritāte. Par to, ka nevēlamies, lai Dieva namā skanētu Eminema mūzika ar alkoholu!” sacīja protesta vadītājs Kajetans Skovronskis.

Viņš uzsvēra, ka neviena cita reliģija neapsvērtu iespēju izmantot svēto ēku šādiem mērķiem un ka šis notikums liks cilvēkiem domāt, ka kristieši “neuztver savu ticību nopietni”.

“Diskotēkas, ballītes un tādas lietas ir absolūti lieliskas, bet tikai tam domātās vietās – naktsklubos. Kenterberijas katedrāle nav celta šim nolūkam!” norādīja Skovronskis.

Vietējā aptaujā tika noskaidrots, ka 54% atbalsta pasākumu, bet 46% ir pret to.

Prāvests Deivids Monteits gan uzsver, ka klusā diskotēka būšot “piemērota un cieņpilna”.

“Katedrāles vienmēr bijušas daļa no kopienas dzīves – daudz plašākā mērogā, nevis tikai kā kristiešu pielūgsmes un misijas centri. Katedrālē gadsimtu gaitā ir notikušas dažādas dejas, ir daudz dažādu uzskatu par laicīgo un sakrālo. Mūsu 90. gadu tematiskā klusā diskotēka būs piemērota un katedrāli cienoša, taču es saprotu, ka daži nekad nepiekritīs, ka dejām un popmūzikai ir vieta katedrālēs,” skaidroja Monteits.

Baznīcas vadītāji skaidroja, ka pasākums ir daļa no kampaņas, lai uzrunātu jaunus cilvēkus un savāktu “lielas naudas summas”, kas nepieciešamas katedrāles vadīšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu