Biatlona leģenda Bjērndalens: Lielajām komandām tagad ir vairāk priekšrocību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ūle Einars Bjērndalens
Ūle Einars Bjērndalens Foto: AFP/SCANPIX

Norvēģijas biatlona leģenda Ūle Einars Bjērndalens uzskata, ka Nove Mesto (Čehija) notiekošais pasaules čempionāts nav īstas sacensības par tituliem.

Biatlona karalis, kurš pirms divām nedēļām nosvinēja 50. dzimšanas dienu, kritizē pirms sezonas spēkā stājušos fluora smērvielas aizliegumu. Viņaprāt, tas mazās biatlona valstis nostāda neizdevīgā stāvoklī.

Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) un Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) paspārnē notikušajās sacensībās šosezon aizliegta fluoru saturošu smērvielu izmantošana. Iemesls ir vides aizsardzība, jo fluora vasks ir toksiska viela.

"Es neesmu šī aizlieguma cienītājs, jo tas tikai palielina plaisu starp spēcīgajām un mazākajām valstīm. Manuprāt, IBU ir kaut kas jādara. Lielajām komandām, kurām ir vairāk iespēju, tagad ir vēl lielākas priekšrocības," ziņu aģentūrai DPA sacīja Bjērndalens, kurš 2018. gadā beidza savu sporta karjeru.

Pirms sezonas tika runāts, ka norvēģiem būs lielas priekšrocības, lietojot smērvielas bez fluora, taču Pasaules kausa izcīņa parādīja, ka tā nav. Ja temperatūra ir virs nulles – un Nove Mesto šonedēļ ir lietus un pavasara siltums –, tad fluora vasks spēlē būtisku lomu. 

"Ja temperatūra ir ap nulli vai augstāka, tas priekš manis nav īsts pasaules čempionāts," komentēja Bjērndalens, kurš Čehijā uz pasaules čempionātu devās kā Norvēģijas televīzijas biatlona eksperts.

Igaunijas biatlonisti pēc sacensībām norādīja, ka slēpes sacensību pirmajā dienā nav slīdējušas kā nākas, ko nevar teikt par Vācijas un citu lielo komandu dalībnieku inventāru. 

Vēl vairākas dienas pasaules čempionāta norises vietā Nove Mesto tiek prognozēti silti laikapstākļi un arī lietus. Čempionāts risināsies līdz 18. februārim. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu