"Politika nav mūžīga lieta." Hosams Abu Meri par ārsta un politiķa darba apvienošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Veselības ministrs un ārsts Hosams Abu Meri, viesojoties "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi", stāsta, kā, esot ministra amatā, izdodas turpināt savu ārsta praksi.

"Cenšos to darīt, lai arī sargātu savas iemaņas, savas praktiskās darbības kā endoskopists un lai arī turpinātu palīdzēt pacientiem, kuri ar mani ir gadiem ilgi," par to, kāpēc joprojām strādā kā ārsts, teic Abu Meri.

Taujāts par to, cik bieži pašam sanāk praktizēt kā ārstam, Abu Meri norāda, ka pēc kļūšanas par veselības ministru divus mēnešus praktizēt nav bijis iespējams, taču tagad ministrs atradis iespēju to darīt sestdienās. "Protams, papildu slodze, jo tomēr tā (ir – aut.) sestdiena un svētdiena. Ministram arī jālasa daudz dokumentu, vēl ar kolēģiem sarakstāmies, nāk daudz informācijas un tā tālāk."

Tāpat nereti brīvdienās iekrīt komandējumi, par kuriem ministrs teic: "Es arī cenšos izvēlēties komandējumus, kas ir ļoti svarīgi Latvijai. Es nelidoju katru nedēļu." Tāpēc divas sestdienas mēnesī viņš rezervē pacientiem. "Tā regulāri cenšos to darīt, lai arī sargātu savas iemaņas, savas praktiskās darbības kā endoskopists un lai arī turpinātu palīdzēt pacientiem, kuri ar mani ir gadiem ilgi," viņš skaidro.

"Man vēl joprojām daudzi pacienti raksta, un mēģinājām attālināti palīdzēt, izrakstīt medikamentus, dot kaut kādu rekomendāciju. Es cenšos. Cik mēs tā varēsim darīt, redzēsim, bet noteikti rūpēšos par savu ārsta profesiju, jo noteikti politika nav mūžīga lieta – tas ir uz laiku. Es gribētu turpināt strādāt par ārstu."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu