VIDEO Jēkabpilietei uzkrāts 13 tūkstošu eiro alimentu parāds. Sieviete peļ tiesu izpildītāju (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Jēkabpiliete Ilze, vairākus gadus nemaksājot alimentus par meitas uzturēšanu tēvam, ar kuru kopā dzīvo atvase, uzkrājusi iespaidīgu uzturlīdzekļu parādu. Pēc otrā bērna dzimšanas šīs atvases tēvs – cits vīrietis no ārzemēm – viņu ar dēlu pametis un nolēmis nemaksāt alimentus, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Naudu meitas uzturēšanai tēvam skaita valsts no Uzturlīdzekļu garantiju fonda. Parādu par labu valstij cenšas piedzīt zvērināts tiesu izpildītājs. Vairākus gadus tam no Ilzes nebija, ko paņemt. 

Jau kādu laiku Ilze ar otro bērnu dzīvo Jēkabpilī. Latvijā saņēma no valsts bērna piedzimšanas pabalstu, tagad saņem arī ikmēneša bērna pabalstu. Ilgu laiku tie bijuši vienīgie iztikas līdzekļi.

Par uzturlīdzekļu parāda piedziņu atbildīgais tiesu izpildītājs esot iekasējis lielu daļu bērna piedzimšanas pabalsta, ko viņš nedrīkst aiztikt saskaņā ar likumu. Tāpat, pēc sievietes stāstītā, viņš ik pa laikam savācot arī daļu ikmēneša bērna naudas, ko izmaksā valsts, kas arī ir pretlikumīgi. 

Zvērināts tiesu izpildītājs Juris Šņepsts norāda, ka vienreiz iekasējis daļu no bērna piedzimšanas pabalsta, jo Ilze neesot laikus informējusi, ka valsts to ieskaitīs kontā.

"No savas puses vienmēr esmu visus parādniekus aicinājis savlaicīgi informēt par sociālā nodrošinājuma pabalstu un citu izņēmuma summu saņemšanu, lai novērstu iespēju, ka uz to tiek vērsta piedziņa. Ja tiek saņemta informācija, ka parādnieks saņem kādu izņēmuma summu (summu, uz kuru nevar vērst piedziņu), kontā saglabājamā summa tiek attiecīgi palielināta, lai uz to netiktu veikta piedziņa," norāda Šņepsts. 

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome atgādina, ka parādniekam ir jāinformē, ja kontā ir vai drīzumā būs nauda, uz kuru nevar vērst piedziņu.

Vairāk skaties sižetā!

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu