Vai uzvarēs Dons? Bukmeikeri izsaka prognozes par Supernovas finālu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lauris Vīksne/LTV

Sestdienas, 10. februāra, vakarā mūzikas cienītāji pulcēsies pie televīzijas ekrāniem, lai uzzinātu, kas Latviju maijā pārstāvēs Eirovīzijas dziesmu konkursā. Lai gan šogad starp desmit kandidātiem ir viens izteikts favorīts, ir iespējams arī cits vakara iznākums, kas liks palikt modram līdz pat raidījuma beigām, prognozē bukmeikeri.

Bukmeikeri norāda, ka lielu daļu Latvijas iedzīvotāju pārsteidza, ka starp 15 pusfināla dalībniekiem bija ļoti maz plašu atpazīstamību ieguvušu dalībnieku. "Šī noteikti ir laba skatuve jaunajiem māksliniekiem, lai parādītu sevi tautiešiem un uzvaras gadījumā tiktu uz lielās Eiropas skatuves. Vēl viens iemesls, kāpēc šis gads atšķiras no citiem, – šogad ir viens izteikts favorīts. Dziesmu "Hollow" izpilda viens no Latvijas populārākajiem mūziķiem Dons, izceļoties uz pārējo dalībnieku fona."

Janvāra beigās mūziķis triumfēja "Muzikālajā bankā" ar dziesmu "Lauzto šķēpu karaļvalsts", un tagad ar šo pašu dziesmu, tiesa, izpildot to angliski, uzstājas "Supernovā”.

"Jau brīdī, kad tika paziņoti 15 pusfināla dalībnieki, cilvēki sociālajos tīklos rakstīja, ka Dona uzvara ir viennozīmīga. Tieši pirms desmit gadiem Dons uzvarēja "Muzikālajā bankā", tika nominēts "Zelta mikrofonam" un iekļuva Eirovīzijas atlases konkursa finālā, tomēr Latviju Eirovīzijā nepārstāvēja. Arī šogad piepildījušies pirmie divi notikumi, taču maz ticams, ka mūziķis sestdien neplūks uzvaras laurus," tā bukmeikeri.

Bukmeikeri arī izsaka savu prognozi par to, kura dziesma iegūs godpilno otro vietu, minot, ka šajā aspektā konkurence ir krietni sīvāka. Duets "Vēstulēs", kas izpilda dziesmu "Kur", ir vienīgie, kas uzstājas ar skaņdarbu latviski. Gados jaunie mākslinieki patīkami pārsteidza ar savu priekšnesumu, un bukmeikeru vidū tiek uzskatīts, ka ar diezgan lielu iespējamību tieši viņi var ieņemt visaugstāko vietu pārējo deviņu dalībnieku vidū. Katrīna Gupalo dzied "The Cat's Song", un lipīgais meldiņš noteikti daudziem palicis galvā. Bukmeikeri Katrīnu Gupalo sauc par galveno konkurenti duetam "Vēstulēs", bet labas izredzes "cīņā bez Dona" ir arī mūziķei Saint Levica ar skaņdarbu "Tick Tock".

Supernovas finālā par ceļazīmi uz Eirovīziju cīnīsies desmit dalībnieki: Funkinbiz – "Na Chystu Vodu", Alekss Silvers – "For the Show", "Vēstulēs" – "kur?", "Papīra lidmašīnas" – "Mind Breaker", Avéi ar dziesmu "Mine", Saint Levića – "Tick-Tock", Dons - "Hollow", Ecto ar dziesmu "Outsider", Katrīna Gupalo – "The Cat’s Song", Edvards Strazdiņš ar dziesmu "Rock n' Roll Supernova".

Foto: "Supernova 2024" pusfināls

Jau vēstīts, ka Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad sāksies 7. maijā ar pirmo pusfinālu, bet jau 9. maijā uzzināsim atlikušos fināla dalībniekus. 11. maijā Zviedrijā, Malmē norisināsies lielais fināls.

Latvija uzstāsies otrajā pusfinālā kopā ar Igauniju un vēl 14 valstīm. Lai iekļūtu finālā, nepieciešams sava pusfināla kategorijā iekļūt labāko desmitniekā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu