"Rīgas Zeļļiem" pievienojas 17 gadus vecais un 208 centimetrus garais Skrinda

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rigaszelli/X

Basketbols klubs "Rīgas Zeļļi" noslēdzis līgumu līdz 2025./2026.gada sezonas beigām ar 17 gadus veco un 208 centimetrus garo uzbrucēju Kristeru Skrindu, vēsta komanda.

Pagājušajā vasarā Skrinda kopā ar Latvijas U-18 izlasi kļuva par Eiropas čempionāta B divīzijas uzvarētāju. Janvārī basketbolists junioru izlases sastāvā piedalījās Baltijas jūras kausā, kurā trīs mačos vidēji guva 12,3 punktus, izcīnīja 8,7 atlēkušās bumbas un tika atzīts par Latvijas izlases vērtīgāko spēlētāju.

"Kristers ir pēdējo gadu lielākais Latvijas basketbola talants ar visaugstāko potenciālu," paziņojumā citēts kluba prezidents Edgars Buļs. "Septembrī prezentācijas pasākumā publiski paziņojām, ka viens no kluba mērķiem ir kopā ar Andri Biedriņu audzināt jaunos biedriņus, tad, lūk, ar Skrindas piesaisti faktiski šis process ir sācies, jo Kristera vārds jau ir parādījies NBA skautu blociņos."

"Par Skrindu man Edgars stāstīja jau vasarā, ka tas ir mūsējais, kuru noteikti vajadzētu dabūt. Toreiz Kristers izvēlējās doties uz Itāliju, bet nu ir nolēmis atgriezties mājās un pievienoties "Zeļļiem", par ko man liels gandarījums," komentēja "Rīgas Zeļļi" vēstnesis Andris Biedriņš. "Pats personīgi jau iepazinos ar Kristeru, apmainījāmies ar kontaktiem, esmu pieejams ar padomu, kad vien nepieciešams. Tagad tiešām biežāk varēs redzēt mani "Zeļļu" treniņos, prieks, ka komandā parādās mūsu jaunie garie spēlētāji, kurus varēs padzenāt "postā"."

Pats Skrinda atklāja, ka viņam jānobriest gan fiziski, gan mentāli, lai nākamajā piegājienā ārzemēs jau būtu citā līmenī. "Līdz šim Latvijā trūka tādas organizācijas kā "Rīgas Zeļļi", kas tik izteikti dotu iespēju jaunajiem spēlētājiem. Vienlaikus treneri un kluba vadība prasa arī uzvaras, kas vēl straujāk palīdz jaunajiem progresēt," pauda Skrinda.

"Rīgas Zeļļi" ar 15 uzvarām 23 spēlēs Latvijas-Igaunijas līgā ieņem sesto vietu. Rīdzinieki savā debijas sezonā sasnieguši Latvijas kausa finālu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu