Kariņš vēlas piesaistīt lielākas Japānas investīcijas Latvijas ekonomikā (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš.
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) un Latvijas uzņēmēju delegācija šonedēļ oficiālā vizītē Japānā tikās ar Japānas amatpersonām, kā arī ar Japānas uzņēmēju pārstāvjiem, uzverot Latvijas ieinteresētību lielākās Japānas investīcijās ekonomikā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Vizītes laikā ārlietu ministrs atklāja Latvijas un Japānas uzņēmēju semināru, kurā Latvijas uzņēmēji Japānas uzņēmējdarbības pārstāvjus iepazīstināja ar sadarbības piedāvājumiem.

Latviju un Japānu vieno kopīgas vērtības un ieinteresētība nosargāt likuma varā balstīto starptautisko kārtību. Ņemot vērā jau esošo pozitīvo pieredzi, Latvija ir ieinteresēta lielākās Japānas investīcijās, atklājot semināru, uzsvēra Kariņš.

Bez vizītē jau pārstāvētajiem ekonomikas sektoriem Japānas uzņēmējiem bija interese par ciešāku sadarbību bioekonomikā, farmācijā un elektronikā.

Kariņš tikās arī ar Japānas ārējās tirdzniecības veicināšanas organizācijas (JETRO) prezidentu Susumu Kataoku un Japānas biznesa federācijas ("Keidanren") Eiropas komitejas priekšsēdētāju Makoto Takašimu. Tiekoties ar abu organizāciju vadību, Kariņš informēja par Latvijas ekonomikas prioritārajiem virzieniem, aicināja investēt lielākajos infrastruktūras un enerģētikas projektos, kā arī attīstīt mazo un vidējo uzņēmumu ražotnes sektoros ar augstu pievienoto vērtību.

Tiekoties ar lielākajiem Japānas investoriem Latvijā - "Mitsui & Co" korporāciju ("Rīgas universālais termināls" īpašnieki) un "Marubeni" korporāciju ("Conexus Baltic Grid" līdzīpašnieki), Kariņš pateicās par esošajām investīcijām Latvijā un aicināja tās vēl vairāk paplašināt. Abas korporācijas pauda gandarījumu ar esošo investīciju atdevi un apstiprināja interesi gan par Latvijas enerģētikas sektoriem, gan informācijas un komunikāciju tehnoloģiju un ražošanas nozari.

Tikšanās parādīja, ka gan esošajiem, gan potenciālajiem Japānas investoriem ir izteikta interese par Latvijas enerģētikas sektoru, norāda ĀM.

Kariņu oficiālajā vizītē Japānā pavadīja pārstāvji no SIA "Regula Baltija", SIA "AE Risinājumi", SIA "Pelegrin", SIA "Fortes" un SIA "Baltic Motorsport Promotion". Uzņēmēju vizīte notika ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu.

No 2024.gada 5. līdz 9.februārim ārlietu ministrs oficiālā vizītē uzturējās Japānā, kuras laikā Tokijā tikās ar Japānas ārlietu ministri Joko Kamikavu, kā arī ar ministru - galveno Ministru kabineta sekretāru Jošimasu Hajaši, Japānas parlamenta Latvijas sadraudzības grupas vadītāju Hirofumi Nakasoni un Japānas vadošajiem uzņēmējiem. Kariņš apmeklēja arī ASV 7. flotes bāzi Jokosukā un uzstājās ar vieslekciju Tokijas Universitātē.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu