Saistībā ar okupantu dronu uzbrukumiem Ukrainā Rumānijā pacēlušies iznīcinātāji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: VanderWolf Images/Shutterstock

Pēc Krievijas bezpilota lidaparātu uzbrukumiem Odesas apgabalā sestdienas, 10. februāra, agrā rītā pacēlušies Rumānijā izvietotie Turcijas iznīcinātāji "F-16", atsaucoties uz Rumānijas Aizsardzības ministrijas paziņojumu, vēsta medijs "Kyiv Independent". 

Naktī uz sestdienu okupantu dronu triecieni skāra Odesas apgabalu, mērķējot uz Donavas ostu infrastruktūru. Uzbrukumos cietuši vismaz četri cilvēki, no kuriem visi bija ostu infrastruktūru darbinieki. 

Rumānijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka iznīcinātāji "F-16", kas izvietoti gaisa bāzē netālu no Fetešti, aptuveni 200 kilometrus no Ukrainas robežas, tika pacelti, lai veiktu izlūkošanu.

Netika konstatēta Rumānijas gaisa telpas nesankcionēta šķēršošana, un Rumānijas teritorijā netika atrastas atlūzas no notriektiem okupantu droniem, piebilda ministrija.

Bukareste asi nosodīja Krievijas uzbrukumus Ukrainas infrastruktūrai Donavas ostās.

Rumānijas prezidents Klauss Johanniss pērnā gada oktobrī paziņoja, ka pie Ukrainas robežas ir uzstādīta pretdronu sistēma, jo Rumānijas teritorijā vairākkārt tika konstatēti alūzu kritumi. 

Bukareste jau iepriekš ir izvietojusi papildu drošības pasākumus pierobežas rajonos, tostarp ierīkojusi bumbu patvertnes un izteikusi brīdinājumus par uzlidojumiem.

Jau ziņots, ka Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēki naktī uz sestdienu notriekuši 23 no 31 trieciendrona "Shahed", ko uz Ukrainu palaida Krievija, platformā "Telegram" pavēstīja Gaisa spēki.

No Čudas raga okupētajā Krimā un Kurskas apgabala Krievijā palaisto trieciendronu galvenie mērķi bija uzbrukumi Odesas pilsētā un Harkivas apgabalā.

Ukrainas spēkiem, izmantojot "zeme-gaiss" tipa raķetes, mobilās uguns grupas un elektromagnētiskās kaujas spējas, 23 dronus notrieca virs Odesas un Harkivas apgabaliem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu