Latviešu jūrnieks Lielbritānijā no kuģa nozadzis elektropreces 15 000 mārciņu vērtībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Studio concept/Shutterstock

Latviešu jūrnieks Artūrs Strauts Lielbritānijā stājies tiesas priekšā par elektronikas preču zādzību no kuģa 15 000 Lielbritānijas sterliņu mārciņu (aptuveni 17 627 eiro) vērtībā, vēsta britu raidorganizācija BBC. 

32 gadus vecais Latvijas pilsonis, kuram nav pastāvīgas dzīvesvietas, tiesā apgalvojis, ka nozagtās preces viņš atradis uz viena no klājiem. 

Pēc zādzības, kas notika pērnā gada oktobrī, Strautu iztaujājis kuģa kapteinis. Taču jūrnieks neesot varējis sniegt paskaidrojumu par savām darbībām. Tam sekoja izmeklēšana. Strauta kajītē kratīšanas laikā tika atklātas elektropreces 15 000 mārciņu vērtībā. 

"Apsūdzētais pilnībā atzina apsūdzības, bet teica, ka atradis to [elektrotehniku] uz viena no klājiem," sacīja apsūdzības advokāts.

Jūrniekam tiesā piesprieda četru mēnešu nosacītu sodu. 

Tika noskaidrots, ka nozagtās preces piederēja mazumtirgotājam "Currys" un tās tika sūtītas uz Belfāstu. 

Aizstāvības advokāts tiesā sacīja, ka šī lieta ir saistīta ar citām zādzību izmeklēšanām citās jurisdikcijās.

"Izskatās, ka [Strauts] ir ļoti maza daļa no plašākas problēmas šajā konkrētajā laivā," viņš apgalvoja.

Aizstāvis uzsvēra, ka viņa klients piecas nedēļas pavadīja apcietinājumā, pirms tika atbrīvots pret drošības naudu. 

"Kā jūrnieks viņš ir pieradis būt vientuļš, taču viņam ir grūti atrasties prom no sievas un bērniem," piebilda advokāts.

Apgabala tiesnese Anne Māršala paziņoja, ka tā bija "ievērojama" zādzība, kas nepārprotami pārsniedza brīvības atņemšanas soda piespriešanas slieksni. Tomēr, ņemot vērā, ka Strauts jau bija pavadījis laiku aiz restēm ar labu uzvedību, tiesnese divu gadu vietā viņam piesprieda nosacītu sodu uz četriem mēnešiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu