Starp izlases kandidātiem EČ kvalifikācijas mačam pret Latviju iekļauta arī Spānijas basketbola leģenda Rubio

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rikijs Rubio
Rikijs Rubio Foto: AFP / Scanpix

Spānijas vīriešu basketbola izlases sastāvā 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs februārī ar Latviju un Beļģiju ir iekļauts arī saspēles vadītājs Rikijs Rubio, otrdien pavēstīja Spānijas Basketbola federācija (FEB).

C grupā Spānija 22.februārī mājās tiksies ar Latviju, bet 25.februārī viesosies Beļģijā. Latvijas izlase šajā dienā mājās spēlēs ar Slovākiju.

Kvalifikācijā piedalīsies 32 izlases, no kurām finālturnīrā iekļūs 24 komandas. Ārpus konkurences kvalifikācijā startēs izlases, kas uzņems finālturnīru, - Latvija, Kipra, Polija un Somija, kurām jau ir garantēta dalība Eiropas čempionātā.

No apakšgrupām, kurās nav iekļauta kāda no Eiropas čempionāta saimniecēm, finālturnīrā iekļūs trīs vienības, bet no pārējām četrām apakšgrupām ceļazīmes iegūs divas komandas.

Kvalifikācijas pirmais "logs" paredzēts 2024.gada februārī, otrais - 2024.gada novembrī, bet noslēdzošie mači tiks aizvadīti 2025.gada februārī.

2025.gada meistarsacīkstēs apakšgrupu turnīri no 27.augusta līdz 14.septembrim norisināsies Somijā, Kiprā, Polijā un Latvijā, kas uzņems arī čempionāta finālposmu.

Latvijā čempionāta spēles tiks aizvadītas Rīgā, Kiprā - Limasolā, Somijā - Tamperē, bet Polijā - Katovicē.

Spānijas izlases sastāvs 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm februārī:

Alberto Abalde, Karloss Alosēns, Rūdijs Fernandess (visi - Madrides "Real"), Dario Brisuela, Joels Parra, Rikijs Rubio (visi - "Barcelona"), Viktors Klavers, Šavjers Lopess-Arostegi, Haime Pradilla (visi - "Valencia"), Alberto Diass, Jankuba Sima (abi - Malagas "Unicaja"), Haime Fernandess (Tenerifes "Lenovo"), Huančo Ernangomess (Atēnu "Panathinaikos", Grieķija), Huans Saiss (Tokijas "Alvark", Japāna").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu