Baidens mudina Pārstāvju palātu ar steigu apstiprināt palīdzību Ukrainai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Džo Baidens.
ASV prezidents Džo Baidens. Foto: Evan Vucci/AP

ASV prezidents Džo Baidens otrdien mudināja Pārstāvju palātu apstiprināt ilgi atlikto likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai, ar aicinājumu nākot klajā pēc tam, kad likumprojekts par palīdzību ārvalstīm bija atbalstīts Senātā.

"Es mudinu Pārstāvju palātu ķerties tam klāt ar steigu," aicināja prezidents.

"Ja mēs nestāsimies pretī tirāniem, kas cenšas iekarot vai sadalīt savu kaimiņu teritorijas, sekas Amerikas nacionālajai drošībai būs būtiskas," sacīja Baidens.

Senāts otrdien apstiprināja likumprojektu, kas cita starpā paredz piešķirt Ukrainai 60 miljardus dolāru lielu palīdzību, taču sagaidāms, ka republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta to noraidīs.

Par likumprojektu, kas paredz militāro palīdzību arī Izraēlai un Taivānai, balsoja 70 senatori, bet pret - 29.

Gandrīz 20 republikāņi balsojumā pieslējās demokrātiem, tomēr republikāņi Pārstāvju palātā, kuru vidū ir daudz bijušā prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju, draudējuši, ka likumprojektu neatbalstīs tā esošajā formā.

Tramps mudinājis republikāņus nepieļaut likuma pieņemšanu, kas dotu iespēju Baidenam pasludināt uzvaru likumdošanas jomā.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis izteicis pateicību ASV Senāta likumdevējiem par palīdzības likumprojekta atbalstīšanu.

Ierakstā platformā "X" Zelenskis izteica pateicību "katram ASV senatoram, kas atbalstīja palīdzības turpināšanu Ukrainai laikā, kad mēs cīnāmies par brīvību, demokrātiju un vērtībām, kas mums visiem ir svarīgas".

"Mums Ukrainā līdz ar ASV atbalsta turpināšanu tiek palīdzēts glābt cilvēku dzīvības no Krievijas terora," norādīja Zelenskis.

Palīdzība nozīmēs "lielāku drošību un pārticību visiem amerikāņiem un visai brīvajai pasaulei", uzsvēra prezidents.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu