"Izteica draudus nogalināt īrnieku." Sieviete no Latvijas Īrijā iekuļas nepatikšanās (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ryan DeBerardinis/Shutterstock

Vīrietis un viņa bijusī partnere no Latvijas izmantojuši uzņēmuma "Viper Debt Collections" palīdzību, lai no īrnieka iekasētu 4000 eiro īres parādu, nezinot, ka kompānijas īpašniekam Martinam Folejam ir krimināla pagātne. Saistībā ar parādu piedzinēja un viņa darbinieka Alana Nultija darbībām un draudiem, kas tika izteikti īrniekam, lieta nonākusi tiesā, vēsta portāls "Baltic Ireland".

Vīrietis sacīja, ka viņš un viņa bijusī partnere Ludmila nekad nebūtu pieļāvuši jebkāda veida draudus. Viņš stāstīja, ka Ludmila, kura ir no Latvijas un kurai pieder māja, sākotnēji meklēja dažādas parādu piedziņas aģentūras, lai atgūtu 4000 eiro, kurus viņai bija parādā īrnieks.

Tomēr viņa izvēlējās uzņēmumu "Viper Debt Collections", jo tā pieprasītā samaksa bija 20% no parāda, nevis maksa par katru dienu.

Tiesa uzklausīja, ka Ludmilai bija jāmaksā hipotēka par izīrēto māju. Īpašniece sūtījusi īrniekam ierakstītas vēstules, taču tās viņai atgrieztas nepiegādātas. PRTB sievieti brīdināja, ka var paiet pat trīs gadi, lai lietu nokārtotu, jo viss notika pandēmijas laikā. Tas nozīmētu mājas zaudēšanu, jo īrnieka parāds turpināja pieaugt.

Pēc "Viper Debt Collections" nolīgšanas komunikācija notikusi ar Alanu Nultiju, kurš zvanīja īpašniecei un informēja, ka izīrētās mājas pastkastītē ir atstājuši vizītkarti, lūdzot īrnieku sazināties ar viņiem.

Dienā, kad parādu piedzinēji paziņoja, ka ir ceļā pie īrnieka, īpašnieces partneris arī devies turp kopā ar savu svaini.

Vīrietis stāstīja, ka pēc Martina un Alana ierašanās notikuma vietā arī viņš tiem sekojis līdz nama ārdurvīm. Tiesā viņš atzina, ka tad "lieta sāka kļūt nedaudz karstāka". Vispirms parādu piedzinēji pārmetuši īrniekam, ka viņš nav piezvanījis uz atstāto numuru, uz ko Naidžels Dūlins atbildējis, ka lieta tiek risināta ar PRTB starpniecību.

Pēc vārdu pārmaiņas Martins piedāvājis īpašnieces partnerim paiet malā, lai ļautu Alanam parunāt ar īrnieku. Vīrietis tiesā stāstīja, ka tāpēc nav dzirdējis draudus, kuri tika izteikti īrniekam.

Abiem parāda piedzinējiem nebija zināms, ka īrnieks veica audioierakstu visam, kas tika teikts, kamēr kaimiņš jau bija brīdinājis Gardu par traci īpašumā.

Šonedēļ Veksfordas apgabaltiesā tika tiesāts Martins un viņam saistībā ar incidentu tika izvirzīta apsūdzība par sabiedriskās kārtības traucēšanu.

Apsūdzība, kurā apgalvots, ka Martins 2020. gada 17. jūnijā izteicis draudus nogalināt īrnieku, iepriekš tika atcelta. Alans jau bija atzinis savu vainu un tika notiesāts par draudiem īrniekam, ka viņam pārgriezīs rīkli, kamēr viņš pastaigāsies ar savu suni, ka liks kādam sasist īrnieka galvu ar āmuru, ja viņš nesamaksās parādu.

Tiesā Martina advokāte sacīja, ka īrnieka veiktie ieraksti liecina, ka viņas klients bija aizgājis, pirms tika izteikti draudi. Aizstāve sacīja: lai arī viņas klientam ir 62 iepriekšējas sodāmības, 41 no tām bija saistībā ar transportlīdzekļa vadīšanu, bet pēdējo reizi par draudiem un aizskarošu uzvedību viņš notiesāts pirms 21 gada.

Tiesa Martinam  aizliedza gadu iebraukt pilsētā vai tās apkārtnē, piesprieda nesazināties ar cietušo, samaksāt 500 eiro organizācijai "Cornmarket Project" un iemaksāt ķīlu 2000 eiro kā garantiju miera saglabāšanai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu