Zelenskis parakstījis likumu par medicīniskās marihuānas legalizēšanu Ukrainā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Yellowj/Shutterstock

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis parakstījis likumu par marihuānas legalizēšanu medicīniskiem nolūkiem, vēsta neatkarīgais medijs "Meduza". 

Ukrainas parlamenta mājaslapā teikts, ka Zelenskis dokumentu ar savu parakstu atdevis Augstākajai Radai 13. februārī. Augstākā Rada likumu pieņēma pērnā gada 21. decembrī.

Likums stājas spēkā 16. februārī, un tā pilnīga īstenošana sāksies pusgadu vēlāk.

Pieņemtie grozījumi regulē marihuānas apriti medicīniskajā, rūpnieciskajā, izglītības un zinātniskajā darbībā. Taču marihuānas stādu un uz to bāzes ražotu izstrādājumu pārdošana izklaides nolūkiem ir aizliegta. 

Likumā teikts, ka marihuānu medicīniskiem nolūkiem varēs audzēt tikai juridiskas personas. Ražošanas vieta būs jāveic diennakts videonovērošana, un policijai būs piekļuve ierakstiem. Katrs audzēšanas objekts, kā arī katrs krūms un gatavais produkts (gan marihuānas augi, gan zāles uz marihuānas) saņems individuālu elektronisku kodu. Tas ir nepieciešams, lai "izsekotu augu nokļūšanai līdz pacientam", sacīja Radas deputāts no partijas "Balss" Jaroslavs Železņaks.

Medikamenti uz ārstnieciskās marihuānas bāzes tiks pārdoti ar ārsta elektronisku recepti.

Ukrainas varas iestādes skaidro, ka marihuāna medicīniskiem nolūkiem varētu palīdzēt rehabilitācijā militārpersonām ar pēctraumatiskā stresa traucējumiem. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu