FOTO Navaļnija piemiņas pasākumos Krievijā divās dienās aizturēti vairāk nekā 400 cilvēki (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizturētais Navaļnija piemiņas pasākumā Maskavā.
Aizturētais Navaļnija piemiņas pasākumā Maskavā. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijā pasākumos opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija piemiņai 16. un 17. februārī aizturēti vairāk nekā 400 cilvēki, vēsta izdevums "OVD-Info".

Aizturēšanas veiktas 36 pilsētās, bet vislielākais skaits cilvēku aizturēts Sanktpēterburgā - vairāk nekā 200 cilvēki. Maskavā aizturēti aptuveni 50 cilvēki, ziņoja "OVD-Info".

FOTO: Cilvēku aizturēšana Navaļnija piemiņas pasākumos Maskavā un Sanktpēterburgā

Krievijas varasiestādes piektdien pavēstīja, ka Navaļnijs nomiris cietumā Jamalas ņencu autonomajā apvidū.

Navaļnija līdzgaitnieki sestdien apstiprināja, ka opozicionārs ir miris. Kur atrodas viņa mirstīgās atliekas, joprojām nav zināms.

Video: Pēdējais ieraksts, kurā iemūžināts Navaļnijs

Kā ziņots, Krievijas varasiestādes piektdien pavēstīja, ka Navaļnijs nomiris cietumā Jamalas ņencu autonomajā apvidū. Navaļnija līdzgaitnieki sestdien apstiprināja, ka opozicionārs ir miris.

Navaļnijs tika aizturēts 2021. gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma.

Tā paša gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014. gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā. Nākamā gada martā viņam piesprieda vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanu" un "necieņu pret tiesu", bet 2023. gada augustā - 19 gadu cietumsodu par "ekstrēmismu".

Navaļnijs decembra beigās tika pārvests uz īpašā režīma koloniju, kas 1960. gados tika uzcelta bijušās Gulaga nometnes vietā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu