Pilotu streika dēļ atcelti vairāki avioreisi Frankfurtē un Minhenē (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tukša lidosta. Ilustratīvs attēls
Tukša lidosta. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" meitasuzņēmuma "Discover" pilotu streika dēļ 18. februārī Frankfurtē un Minhenē atcelti vairāki avioreisi, ziņoja aviokompānija "Discover".

Trīs dienu streika dēļ atcelti astoņi no 19 plānotajiem lidojumiem. Streiks sākās piektdienas pusnaktī un turpināsies līdz pirmdienas pusnaktij.

"Discover" plāno izmantot citu aviokompāniju lidmašīnas vai pārcelt rezervācijas uz vēlākiem reisiem. Pirms streika "Discover" paziņoja, ka plāno īstenot divas trešdaļas no lidojumu grafika. Sestdien "Discover" atcēla septiņus no 16 reisiem.

Arodbiedrība "Cockpit", kas organizē streiku, aicinājusi arī "Lufthansa" pilotus pirmdien četras stundas streikot, solidarizējoties ar "Discover" pilotiem. Plānots, ka "Lufthansa" pilotu streiks pirmdienas rītā skars tikai "Boeing 787" tipa lidmašīnas. "Lufthansa" ekspluatē tikai piecas šādas lidmašīnas.

"Discover", kas ekspluatē 24 lidmašīnas "Airbus" un nodarbina aptuveni 420 pilotus, ir salīdzinoši neliela aviosabiedrība, kas darbojas no Frankfurtes un Minhenes. Tūrisma tirgū tā galvenokārt konkurē ar aviokompāniju "Condor".

Arodbiedrības mērķis ir panākt pirmo koplīgumu aviokompānijā, kas tika dibināta 2021.gada vasarā, un "Discover" piloti šī mērķa vārdā streikojuši jau vairākas reizes.

"Discover" apgalvo, ka jau tagad maksā pilotiem lielākas algas, taču par to ir panākta vienošanās ar uzņēmuma padomi, nevis arodbiedrību. Jaunās algas atbilst arodbiedrības prasībām, bet arodbiedrība vēlas koplīgumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu