"Esmu reāliste." Pasaulslavenā latviešu operdziedātāja Elīna Garanča gatavojas beigt savu karjeru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Pasaulslavenā latviešu operdziedātāja Elīna Garanča, kurai šogad paliks 48 gadi, apzinās, ka ne visu mūžu būs uz lielās skatuves. Viņa atzīst, ka domā par karjeras noslēgumu un jau zina pāris profesiju, kurām varētu pievērsties nākotnē.

Par savu operdziedātājas karjeru intervijā Austrijas radio raidījumā "Hitradio Ö3" Elīna Garanča teica: "Joprojām dziedāšanu izbaudu, bet ceļi sāp. Mēs katrā priekšnesumā ļoti ilgi stāvam uz slīpām skatuvēm. Esmu ievērojusi, ka dziedāt vienas un tās pašas partijas atkal un atkal man sagādā mazāk prieka."

"Es jau ilgu laiku domāju par savas karjeras beigām. Es esmu reāliste," saka Garanča. "Desmit līdz 15 gadi – tā dziedātājai ir tiešām lieliska karjera. 25 gadi - tik, cik ilgusi mana, – tā jau ir supergara, un viss, kas ilgst pēc tam, tas jau robežojas ar brīnumu."

Atbildot, vai ir jau zināms brīdis, kad plāno beigt karjeru, Garanča pauda, ka ir par to domājusi, taču konkrētu datumu pateikt nevar. "Droši vien, ka dziedāšu vēl dažus gadus," tā Elīna.

Garanča jau apsvērusi, ko varētu darīt, kad izbeigs operdziedātājas karjeru: "Man ir tik daudz lietu, kas interesē! Piemēram, vasarā esam veikuši pamatīgu remontu mūsu mājā Malagā, kurā pati izvēlējos flīzes un aizkarus. Ja dziedāt vairs nesanāks, es varētu strādāt par interjera dizaineri. Un vēl – Spānijā, kur mēs dzīvojam, ir tikai briesmīgas kūkas! Tāpēc es varētu tur sākt cept Latvijas kūkas un izveidot nelielu biznesu."

Kā zināms, operdziedātāja savu profesionālo karjeru sāka 1999. gadā, gadu vēlāk tika pie "Lielās mūzikas balvas". Karjeras laikā ieguvusi slavu visā pasaulē, neskaitāmas balvas un atzinības.

Ko saka eksperti par Elīnas aiziešanu no opermūzikas, lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 13. februāra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu