Vilcē vilks saplosījis vairākus suņus. Mednieki cenšas to nomedīt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vilks. Ilustratīvs attēls
Vilks. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Aptuveni pirms mēneša Vilces pagastā vietējos iedzīvotājus biedēja vilks - tas siroja ap viensētām un bija nokodis mājdzīvniekus. Saprotamu iemeslu dēļ visi ir uztraukušies un nu kaut ko jāsāk darīt. Tiek izsniegta šī vilka nomedīšanas atļauja, bet vai šis vilks ir nomedīts? Uz Vilci atbildes devās meklēt "360TV Ziņneši".

Vilks tiek meklēts jau vairākas nedēļas, taču bez panākumiem. Klīst runas, ka tas staigā pa Latvijas–Lietuvas robežu. Tāpat tiek mēļots, ka vilks ir izkāmējis, bet vai tas rada papildu draudus?

Rīgas Zooloģiskā dārza dzīvnieku kolekcijas departamenta vadītāja Guna Vītola atklāj: "Ja vilks ir izkāmējis, tad droši vien nav spēcīgs. Līdz ar to dzīvnieks nevar dabiski mežā nomedīt stirnu, mēģina medīt to, ko var, piemēram, suņus un kaķus."

Un tā tas arī ir - arī pa šo laiku, kad medību atļauja ir izsniegta, vilks paspējis nokost vismaz divus suņus. "Pirmais suns tika aiznests gaišā dienas laikā - piecās minūtēs, kad cilvēks izlaida viensētā paskraidīties," atklāj Anda Duge, Vilces pagasta pārvaldes vadītāja.

Visai dīvaini šķiet, ka, zinot to, ka vilks dienā var noiet līdz pat 25 kilometriem, vilka nomedīšanas licence darbojas tikai 3 kilometru rādiusā no pirmatnējās reģistrētās vilka vietas.

Valsts meža dienesta Medību daļas vadītājs Valters Lūsis apstiprina, ka vilks staigā daudz tālāk nekā trīs kilometrus, līdz ar to palielinās iespējamība nomedīt ne to vilku. Tāpēc tas ir samērīgs attālums, lai nodrošinātu mērķtiecīgu konkrēta indivīda nomedīšanu.

"Iedzīvotāji uztraucas, mēs ar skolas direktoru arī runājām, ka ir jābrīdina vecāki. Īpaši tie, kuru bērni no rītiem gaida autobusu uz ceļa vieni paši.

Uzskatu, ka ir jāuztraucas un jāuzmana gan savi bērni, gan mājdzīvnieki. Šis vientuļais vilks ir neprognozējams," ir pārliecināta Anda Duge.

Tikmēr vietēji spriedelē par to, kas ātrāk vilku pieveiks - mednieks vai nāve. Iedzīvotāji uzskata, ka šis vilks labākos medību laukos aizies dabiskā ceļā. Tomēr Rīgas zooloģiskā dārza pārstāve atklāj, ka, atrodot ko ēdamu, vilks var izdzīvot līdz pavasarim vai pat ilgāk, bet bada gadījumā – ne vairāk par divām nedēļām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu