Nepilnu divu mēnešu laikā kopš gada sākuma Zemessardzē pieteikušies teju 300 kandidāti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilstratīvs.
Attēls ilstratīvs. Foto: Paula Čurkste/LETA

2024. gada pirmajos nepilnajos divos mēnešos Zemessardzē pieteikušies teju 300 kandidāti, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Viņš skaidroja, ka Zemessardzē nepilnu divu mēnešu laikā pieteikušies jau teju 300 kandidāti no dažādiem Latvijas reģioniem. Visvairāk kandidātu nāk no Rīgas.

Savukārt uzņemti vairāk nekā 150 jaunie zemessargi.

Viņš atzina, ka liela daļa no kandidātiem Zemessardzē pieteikušies, ņemot vērā notiekošo pasaulē, Krievijas sākto karu Ukrainā.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka Zemessardze rekrutēšanā strādās aktīvi un mērķtiecīgi.

"Tas, ko Krievija ir nodarījusi pēdējos gados un turpina nodarīt ukraiņu tautai, ir lielākais motivators tam, lai iestātos. Tās ir bažas par savu un ģimenes drošību, varbūt tās ir dusmas par to, ko mēs redzam pie mūsu robežām," teica Pudāns, runājot par iedzīvotāju vēlmi stāties Zemessardzē.

Aizsardzības ministrija (AM) aicina jauniešus līdz šī gada 15.jūnijam brīvprātīgi pieteikties valsts aizsardzības dienestam, lai 11 mēnešu ilgās apmācības uzsāktu 2025.gada janvārī.

Aizsardzības ministra Andra Sprūda (P) izdotā pavēle paredz iesaukumu 11 mēnešu ilgajā dienestā Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) 2025.gadā veikt divas reizes, kopā iesaucot 1040 personas - 210 personas janvārī un 830 personas jūlijā.

Tāpat, saskaņā ar aizsardzības ministra pavēli, līdz šī gada 15.jūnijam, piesakoties brīvprātīgi, līdz 200 personām paredzēts uzņemt piecu gadu dienestā Zemessardzē un līdz 50 personām augstskolu un koledžu studentiem paredzētajā rezerves virsnieka programmā militārās izglītības iestādē vai NBS vienībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu