Krievijas armija turpina izmantot "Starlink" satelītus. Ukraiņiem ir plāns, kā tos atslēgt (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukraiņu kareivis pie "Starlink" satelīta.
Ukraiņu kareivis pie "Starlink" satelīta. Foto: LISI NIESNER/REUTERS

Ukraina ir piedāvājusi amerikāņu aviācijas un kosmosa privātuzņēmumam "SpaceX" algoritmu, kas varētu liegt "Starlink" termināļu izmantošanu Krievijas karavīriem, ziņo "Unian".

Par šo plānu intervijā publiski runāja Ukrainas digitālās transformācijas ministrs Mihails Fjodorovs.

Pēc viņa teiktā, ministrija šobrīd par šo jautājumu komunicē ar "SpaceX". Uzņēmums varētu atslēgt savus termināļus okupētajās teritorijās, taču Ukrainai ir svarīgi, lai tie tajās strādātu.

"Ir cits veids, kā panākt, lai mūsu "Starlink" sakari darbotos, bet pārējie ne," piebilda ministrs.

Atbildot uz jautājumu, vai pastāv saikne starp šo termināļu parādīšanos okupantu pusē un Īlona Maska izteikumiem par karu Ukrainā, Fjodorovs sacīja, ka tam netic.

"Bija loģiski, ka krievi sāks tos iepirkt caur trešajām valstīm. Viņiem bija daži "Starlink", bet tagad to ir nedaudz vairāk," viņš teica.

Ministrs arī apliecina, ka nebaidās, ka šie termināļi kādreiz pārtrauks darboties. "Atsevišķām misijām, piemēram, jūrā, mēs izmantojam citas sakaru sistēmas - speciālos militāros satelītsakarus, trešo un ceturto kompāniju rezerves sakarus.

Taču "Starlink" joprojām ir pamata infrastruktūra frontes līnijā, un es domāju, ka ar tiem viss būs kārtībā," piebilda Fjodorovs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu