Eiropas Savienība vienojas par stingrākiem gaisa piesārņojuma ierobežojumiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tulbanov/Shutterstock

Eiropas Parlamenta un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu sarunās otrdien tika panākta vienošanās par stingrākiem gaisa piesārņojuma ierobežojumiem.

Sarunu dalībnieki vienojās par jaunām augšējām robežām piesārņojuma daļiņu daudzumam gaisā, ieskaitot slāpekļa dioksīda un sēra dioksīda daļiņas, informēja Eiroparlaments.

Eiropadomes prezidējošā valsts Beļģija apstiprināja ziņu par šo vienošanos. Tā vēl oficiāli jāpieņem ES dalībvalstīm un Eiroparlamentam, bet tas tiek uzskatīts par formalitāti.

Jaunajiem noteikumiem jānodrošina, ka gaisa piesārņojums Eiropā nekaitē cilvēku veselībai. Pilsoņiem pienāksies kompensācija, ja viņi saslims šo noteikumu neievērošanas dēļ.

Augšējās robežas sēra dioksīda un zināmu citu daļiņu daudzumam gaisā tiks samazinātas uz pusi.

Jaunie noteikumi ļaus uzņemt kursu uz Eiropas Komisijas (EK) rīcības plānu nulles piesārņojumam gaisā, ūdenī un augsnē, ar kuru tā iepazīstināja 2021. gadā.

Eiropas Vides aģentūra (EEA) atzina, ka slikta gaisa kvalitāte vēl arvien ir lielākais risks veselībai, kuru rada vides apstākļi. 2021. gadā ES bija apmēram 253 000 nāves gadījumu, kas saistīti ar to, ka daļiņu daudzums gaisā pārsniedza ieteiktās robežas, kuras noteikusi Pasaules Veselības organizācija.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu