"airBaltic" lidojumus uz Telavivu atsāks maijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" šā gada maijā plāno atsākt lidojumus uz un no Telavivas, apstiprina "airBaltic" pārstāvji.

Aviokompānijā norāda, ka patlaban plāno atsākt lidojumus maijā, tomēr kompānija joprojām seko līdzi drošības situācijai Izraēlā un nevar izslēgt, ka lidojumu atsākšanas termiņš atkal tiks pārcelts.

Vienlaikus kompānijas publiskotā informācija liecina, ka pirmais lidojums no Rīgas uz Telavivu notiks 16.maijā. Biļetes uz reisiem jau var iegādāties.

Paredzēts, ka lidojumi maršrutā Rīga-Telaviva maijā notiks divas līdz trīs reizes nedēļā, savukārt vasaras sezonā - četras reizes nedēļā.

LETA jau vēstīja, ka "airBaltic" no 2023.gada oktobra vidus ir pārtraukusi lidojumus uz un no Telavivas, ņemot vērā pašreizējo situāciju Izraēlā.

Kā ziņots, pagājušā gada 7.oktobrī Palestīniešu islāmistu grupējumu "Hamas" un "Islāma džihāds" kaujinieki iebruka Izraēlā, noslepkavojot simtiem izraēliešu. Starp upuriem vairākums bija civilpersonas, un tikai daži desmiti bija karavīri. Teroristi sagrāba arī ķīlniekus, kas nogādāti Gazas joslā.

Izraēlas armija, reaģējot uz uzbrukumu, sāka triecienus Gazas joslā un joprojām veic sauszemes operāciju, kuras mērķis ir iznīcināt "Hamas" teroristu organizāciju.

Kā ziņots, "airBaltic" pagājušajā gadā, pēc aģentūras LETA aprēķiniem, pārvadāja 4,536 miljonus pasažieru, kas ir par 35,8% vairāk nekā 2022.gadā.

"airBaltic" koncerna apgrozījums 2022.gadā bija 500,17 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās 2,5 reizes - līdz 54,219 miljoniem eiro.

Savukārt 2023.gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2022.gadā, "airBaltic" koncerna apgrozījums palielinājās par 40,8%, sasniedzot 510,632 miljonus eiro. "airBaltic" pērn deviņos mēnešos strādāja ar 9,122 miljonu eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu