Siguldā kamaniņu PK posmā startēs 20 latviešu sportisti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas sportists Kristers Aparjods.
Latvijas sportists Kristers Aparjods. Foto: Matthias Schrader/AP

Šajā nedēļas nogalē Siguldā gaidāmajā Pasaules kausa kamaniņu sportā astotajā posmā startēs 20 pašmāju atlēti, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Sacensībās startēt pieteikušies 135 sportisti no 16 valstīm.

Latvijas nacionālo kamaniņu sporta izlasi pārstāvēs Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode, Frančeska Bona, Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Kaspars Rinks, Roberts Dreimanis, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs, Jānis Gruzdulis-Borovojs/Ēdens Eduards Čepulis, Anda Upīte/Zane Kaluma un Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

Piektdien, 23.februārī, Nāciju kausā par vietu pamatsacensībās cīnīsies Bērziņš, Dreimanis, Kaluma, Baltgalvis/Jegorovs. Savukārt Gruzdulis-Borovojs/Čepulis un Bona Nāciju kausā startēs bez iespējas kvalificēties pamatsacensībām, jo sieviešu konkurencē valstsvienību var pārstāvēt četras dāmas, bet divvietīgo ekipāžu - trīs dueti.

Latvijas izlases galvenais treneris Zintis Šaicāns uzsver, ka mājas trasē atgriezties vienmēr rada patīkamas sajūtas. Viņaprāt, Sigulda ir viena no pasaules sarežģītākajām trasēm.

"Ar pirmajiem treniņiem sportisti demonstrē labu braukšanas sniegumu un uz doto brīdi tendences ir labas. Nedēļas nogalē gaidāmi siltāki laikapstākļi, centīsimies tiem adaptēties. Sportisti ir motivēti un gatavi parādīt labāko sniegumu. Mājas trases sienas mums palīdzēs, kā arī skatītāju klātbūtne motivēs. Mērķi, kā vienmēr, ir paši augstākie - cīnīties par godalgām visās disciplīnās," LKSF citē Šaicāna teikto.

Nākamajā nedēļas nogalē Siguldā ar vēl vienu posmu noslēgsies Pasaules kausa sezona.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu