Labs ķēriens! Ukraiņi sagrābuši divus "svaigus" okupantu T-90M tankus (2)

Apollo.lv
Papildināts 16:47, 22. februāris, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Ukrainas bruņoto spēku Loģistikas spēku pavēlniecība apstiprinājusi, ka armijai izdevies savā rīcībā iegūt divus Krievijas armijas T-90M tankus. Tāpat Ukrainas aizstāvji tikuši pie tanka T-62M un 2022. gadā modificētā tanka T-62MV, vēsta portāls "ArmyInform". 

Abi T-90M tanki tika modificēti 2022. gadā. 

Ukrainas bruņoto spēku Loģistikas spēku pavēlniecība skaidroja, ka sagrābtie tanki ir vai nu lietojami, vai arī tiem vēl nepieciešami labošanas darbi. 

"Parasti tehnika tiek likvidēta, bet lēmums par sagūstīšanu tiek pieņemts kaujas laukā. Viss atkarīgs, kādi ir apstākļi un izredzes to sagrābt bez zaudējumiem," komentārā publikācijai pavēlniecības preses pārstāvis norādīja Valērijs Šeršens.

Viņš uzsvēra, ka abi sagrābtie T-90M tanki ir unikāli un jaudīgi – tos mēdz dēvēt arī par "neredzamajiem tankiem", jo tos neuztver termokameras. 

Foto: armyinform.com.ua

T-90M tanks ir modernizēta padomju laika T-90 tanka versija. Tas ir viens no Krievijas armijas modernākajiem tankiem. 

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākuma Ukrainas aizstāvji iznīcinājuši vismaz 70 šo tanku, bet vairākus sagrābuši. 

Rietumu eksperti gan šajos tankos identificējuši vairākas kritiskās nepilnības, kas raksturīgas padomju laiku tankiem, tostarp bāzes versijai T-90. 

Līgumu par šo tanku piegādi Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija un militārās tehnikas ražotājs "Uralvagonzavod" noslēdza 2017. gada 24. augustā. Savukārt T-90M dienestā parādījās 2020. gada pavasarī.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu