"Mēs tikai ieskrienamies." Lomažs pēc uzvaras pār Spāniju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rihards Lomažs.
Rihards Lomažs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas izlases spēlētājs Rihards Lomažs pēc uzvaras Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē viesos pret Spānijas izlasi sacīja, ka uzvarēt ir patīkami, taču vienmēr var labāk.

Jau vēstīts, ka Latvijas valstsvienība ceturtdien Saragosā svinēja uzvaru 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā spēlē ar 79:75 (23:14, 17:23, 17:20, 22:18).

"Mēs tikai ieskrienamies. Šī bija pirmā spēle, ir patīkami uzvarēt, bet mēs varam spēlēt daudz labāk," pēc mača sacīja Lomažs, kurš ar 18 punktiem bija rezultatīvākais Latvijas izlases spēlētājs. "Šie kvalifikācijas mači ir laba iespēja visiem parādīt, ka pagājušajā vasarā sasniegtais rezultāts [Pasaules kausā] nav bijusi kaut kāda kļūda vai veiksme."

Lomažs, kurš pirms diviem gadiem pārstāvēja vietējo "Zaragosa" komandu Spānijas čempionātā atzina, ka nekādu papildus motivāciju tas nav devis un norādīja, ka spēlēt pret tādu komandu kā Spānija ir lieliski, turklāt pretinieki bijuši teju labākajā sastāvā.

Arī Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki pēc mača atzina, ka šis ir bijis labs veids kā uzsākt jauno ciklu, taču norādīja, ka viss nav bijis ideāli.

"Esmu apmierināts ar uzvaru, taču analizējot maču, varam secināt, ka mums neizdevās tikt galā ar mājinieku agresīvo spēli," sacīja Banki, norādot, ka mājinieku spēles maniere lika Latvijas izlases spēlētājiem pieļaut daudz kļūdu. "Jebkurā gadījumā, esmu priecīgs atgriezties Latvijā ar šo prestižo uzvaru."

Latvijas komandai jau ir nodrošinātas tiesības spēlēt finālturnīrā, kas 2025.gada augustā un septembrī risināsies Rīgā. Citām C grupas komandām - Beļģijai, Slovākijai un Spānijai - rezultāti spēlēs ar Latvijas komandu tiks ņemti vērā, nosakot divu ceļazīmju ieguvējus.

Latvijas valstsvienība FIBA rangā ir astotajā pozīcijā, savukārt pašreizējā Eiropas čempione Spānija ieņem otro vietu. Latvijas valstsvienība kopš neatkarības atjaunošanas ar Spānijas komandu bija tikusies deviņas reizes, vienīgo uzvaru izcīnot 2023.gada Pasaules kausa izcīņā - 74:69.

Jau svētdien Latvijas izlase kvalifikācijas turnīru turpinās ar maču savā laukumā pret Slovākijas izlasi, kura ceturtdien mājās ar 60:75 piekāpās Beļģijas valstsvienībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu