Saka, ka pāragrus secinājumus pēc vienas spēles sportā nekad nevajag izdarīt. Tomēr par Latvijas basketbola izlasi var droši apgalvot, ka vienā mačā redzētais nav sagadīšanās, bet gan Lukas Banki vairākkārt pieminētās sistēmas auglis. Tāpēc Latvijas basketbola faniem, gaidot olimpisko kvalifikāciju, ir pamats būt noskaņotiem pozitīvi.

Lūk, kādi laiki pienākuši - no Latvijas basketbolistiem ir pamats gaidīt uzvaru pār Spānijas valstsvienību. Pirms gadiem pieciem šāds teikums šķistu murgains, bet tagad tā ir realitāte.

Protams, varam teikt, ka Spānija talanta ziņā nav gluži tāds smagsvars kā kādreiz, bet, ja skatāmies uz pirmo Eiropas čempionāta kvalifikācijas maču, vairāk caurumu drīzāk bija Latvijas sastāvā.

Latvijai Eiropas čempionāta kvalifikācijas mači lielā mērā ir pārbaudes spēles, jo vieta turnīrā kā mājiniekiem jau ir nodrošināta. Protams, aizmirst nedrīkst arī par rangu, tomēr šīs divas spēles Lukam Banki būs lieliska iespēja pieslīpēt nianses pirms jūlijā gaidāmajiem olimpisko spēļu kvalifikācijas mačiem.

Pēc uzvaras pār Spāniju jāteic, ka Latvijas basketbola sabiedrībai ir pamats gaidīt lielas lietas. Un, nē, uzvara pār Spāniju netika izcīnīta tikai sagadīšanās vai trīspunktnieku uzkrišanas dēļ...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp