Pāra sarunas par intīmiem tematiem. Ginekoģe komentē, vai par dzimumdzīvi attiecībās jārunā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Cast Of Thousands/ Shutterstock

Ginekoloģe Elizabete Pumbure raidījumā "Zilonis studijā" paskaidroja, kuri intīmie temati pārim noteikti būtu jāizrunā, lai būtu laba sadzīve un baudpilna kopā būšana. 

Viņa norādīja, ka pirmajā randiņā nebūtu jāpārrunā, cik bieži otrs vēlētos nodarboties ar seksu. Taču būtu jāsaprot, kas abiem guļamistabā radīs kopīgu komfortu, pārī jāvalda cieņai vienam pret otru, emocionālai piesaistei.

"Par runāšanu - mēs visi baidāmies no nosodījuma. Mūsu ķermenis, mūsu seksualitāte ir vislielākais kailums, kas var būt. Īpaši, ja esi kails un sāc runāt par savām vēlmēm, un saņem kādu sliktu vārdu, tas var tiešām traumēt. Un ir patiešām ļoti daudz sieviešu, kuras pēc vienas šādas traumatiskas pieredzes nespēj atbrīvoties, kur nu vēl runāt par to. Primāri tā būtu uzticēšanās un cieņa, un tad arī partnerim būtu jānojauš, ja ir kādas barjeras. Bet šis noteikti nebūtu pirmais jautājums," norādīja Pumbure.

Ginekoloģe norādīja, ka seksuālām attiecībām cilvēka dzīvē ir nozīme, bet ar  nosacījumu, ja ir pastāvīgs partneris. "Par seksu izolēti runāt nav īsti korekti. Jo seksam ir jābūt ar labu emocionālo fonu."

Viņa piebilda, ka vēl viena svarīga seksualitātes daļa ir zināšanas par to, kā pasargāt sevi - gan no vardarbīgām attiecībām, gan seksuāli transmisīvām saslimšanām, gan nevēlamas grūtniecības.

Ginekoloģe atklāja, ka reizēm sievietēm, ierodoties uz pirmo vizīti pie ginekologa, trūkstot elementāru zināšanu par to, kā izmantot higiēniskās paketes vai tamponus, piltuvi. "Tādi gadījumi ir. Un tas man šķiet pārsteidzoši, jo šī informācija ir ļoti brīvi pieejama internetā. Tas nozīmē, ka šīm meitenēm ir nevēlēšanās vai kauns pat skatīties uz šīm lietām. Tāpēc es teiktu, ka ir lieli, pat dramatiski robi zināšanās."

Pumbure atzina, ka jaunieši runā daudz brīvāk gan par seksuālo pieredzi, gan tad, ja viņiem kaut kas nepatīk, un kā to uzlabot. "Vienīgi jaunietis nav tik biežs pacients ginekologa kabinetā. Tādēļ interneta platformas ir ļoti labs veids, ar  nosacījumu, ka tā informācija ir atbilstoša. Jaunieši ļoti bieži pirmos iespaidus par seksu gūst no pornogrāfijas filmām. Tāpēc pirmo pieredzi viņi gaida apmēram tādu."

Vairāk skaties raidījumā!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu