Brāļu Bukartu saspēle nes uzvaras vārtus Čehijas ekstralīgas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Rihards Bukarts
Latvijas hokejists Rihards Bukarts Foto: HC Vítkovice Ridera/Facebook

Latvijas uzbrucējs Roberts Bukarts 23. februārī pēc brāļa Riharda piespēles guva vienīgos komandas vārtus uzvarētā Čehijas hokeja esktralīgas spēlē.

Latviešu pārstāvētā Vītkovices "Ridera" mājās ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pārspēja Plzeņas "Škoda" hokejistus.

Spēles ceturtajā minūtē Roberts Bukarts aizsardzības zonā ieguva ripu, piespēlēja to Rihardam, kurš slidoja pāri visām zonām un atdeva to atpakaļ brālim, Robertam ar precīzu metienu noslēdzot paša iesāktu uzbrukumu.

Roberts Bukarts šajā cīņā uz ledus bija 16 minūtes un 25 sekundes, bet Rihards spēlēja par 35 sekundēm vairāk. Abi latvieši divreiz meta pa vārtiem, bloķēja pa vienam metienam, kā arī iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1, Rihardam atzīmējoties arī ar diviem spēka paņēmieniem.

Šosezon Roberts Bukarts 47 cīņās guvis 14 vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles, bet Rihardam ekstralīgā 14 dueļos iekrāts 4+4.

Tikmēr vārtsargs Mareks Mitens desmitajā minūtē nomainīja trīs ripas ielaidušo Lendonu Bovu un turpmākās cīņās gaitā atvairīja 20 no 22 metieniem, kamēr viņa un uzbrucēja Eduarda Tralmaka pārstāvētā Kladno "Rytīrži" mājās ar 0:5 (0:3, 0:0, 0:2) atzina "Mlada Boleslav" pārākumu. Vēl piektdien Hradeckrālovas "Mountfield" ar aizsargu Ralfu Freibergu sastāvā viesos ar 2:3 (1:0, 0:0, 1:2, 0:1) papildlaikā zaudēja Pardubices "Dynamo".

No latviešu komandām visaugstāk turnīra tabulā ir piektdien nespēlējusī Jāņa Jaka un Kristapa Zīles pārstāvētā Litvīnovas "Verva", kas ieņem ceturto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu