FOTO UN VIDEO Iedzīvotāji dodas simboliskā gaismas gājienā "Gaismas ceļš Ukrainai"

LETA
Papildināts 19:25, 24. februāris, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pauls Zvirbulis /TVNET GRUPA/

Rīgā šodien no plkst.17.30 līdz 18.30 notiks piemiņas un atbalsta akcija "Gaismas ceļš Ukrainai". Patlaban akcijas dalībnieki pulcējas pie Brīvības pieminekļa uz tās sākumu. Starp dalībniekiem ir arī TVNET GRUPA. 

Uz akciju "Gaismas ceļš Ukrainai" sanākušajiem rokās ir lukturīši, mobilie telefoni ar ieslēgtu lukturīša funkciju, sveces un citi gaismas elementi. Tāpat cilvēki atnesuši līdzi arī Latvijas un Ukrainas karogus, kā arī citus atribūtus, paužot solidaritāti ar Ukrainu.

Uz pasākumu ieradušies dažāda vecuma cilvēki. Pasākums notiek bez starpgadījumiem.

Ierodoties pie Brīvības pieminekļa, tas ir izgaismots Ukrainas karoga krāsās. Pie pieminekļa klātesošie vienojās Latvijas himnas un Ukrainas himnas dziedājumā.

Biedrības "Tavi draugi" vadītājs Ulvis Noviks iepriekš atzīmēja, ka 24.februāris ir diena, kas uz visiem laikiem mainījusi dzīvi un prasījusi neiedomājamus upurus. Apritot otrajai pilna mēroga kara Ukrainā gadadienai, biedrība aicina Latvijas iedzīvotājus izveidot simbolisku gaismas ceļu, tā pieminot kara upurus un apliecinot mūsu nepagurstošo atbalstu Ukrainai tās brīvības cīņā.

Biedrība "Tavi draugi" nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas iedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā.

Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat Latvijā, bet, kopš kara pirmās dienas, fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai. Tostarp tika nodrošināta arī palīdzība Ukrainas kara bēgļiem Latvijas - Krievijas robežpunktos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu