Upīte/Kaluma septītās Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā. Ziediņa/Zvilna ieņem sesto vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases dalībniece Anda Upīte.
Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases dalībniece Anda Upīte. Foto: Edijs Pālens/LETA

Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna sestdien Siguldā Pasaules kausa astotajā posmā kamaniņu sportā ieņēma sesto vietu divniekos, bet Anda Upīte/Zane Kaluma ierindojās vietu zemāk.

Ziediņa/Zvilna pirmajā braucienā sasniedza piekto, bet otrajā - septīto ātrāko laiku un ieņēma sesto vietu 11 divnieku sacensībās, uzvarētājām divu braucienu summā vācietēm Jesikai Dēgenhartai un Šaijenai Rozentālai zaudējot tieši pussekundi.

Vācietēm divu braucienu summā 0,834 sekundes zaudēja Upīte/Kaluma, kuras braucienos bija attiecīgi septītās un ceturtās.

Dēgenharta/Rozentāla bija ātrākās pirmajā braucienā un trešās - otrajā, abu summā trasē pavadot minūti un 25,743 sekundes.

Viņas par 85 sekundes tūkstošdaļām apsteidza abos braucienos otro vietu ieņēmušās itālietes Andreu Feteri un Marionu Oberhoferi un par 0,108 sekundēm - vācietes Dajanu Eitbergeri un Saskiju Širmeri.

Ceturto vietu ieņēma Austrijas duets Selīna Egle/Lara Kipa (+0,301) un piekto - amerikānietes Ševona Forgena un Sofija Kērkbija (+0,392).

Piektdien Nāciju kausā uzvarēja Upīte/Kaluma, bet otrās bija Ziediņa/Zvilna.

Jau ziņots, ka sestdien vīriešu divnieku sacensībās uzvarēja Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ierindojās ceturtajā vietā, bet Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs ieņēma 17.vietu.

Sieviešu sacensībās vieniniekos Elīna Ieva Vītola ieņēma otro vietu, sestā finišēja Zane Kaluma, septītā - Kendija Aparjode un astotā - Sigita Bērziņa.

Svētdien vieniniekos sacentīsies vīrieši, kā arī tiks aizvadītas sprinta sacensības.

Sacensībās ir pieteikušies startēt 135 sportisti no 16 valstīm.

Latvijas kamaniņu sporta izlasi vieniniekos pārstāv Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode, Zane Kaluma, Frančeska Bona, Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Kaspars Rinks, Roberts Dreimanis, bet divniekos - Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs, Jānis Gruzdulis-Borovojs/Ēdens Eduards Čepulis, Anda Upīte/Zane Kaluma un Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

Nāciju kausā par vietu Pasaules kausa pamatsacensībās cīnījās Bērziņš, Dreimanis, Kaluma un divnieks Baltgalvis/Jegorovs. Gruzdulis-Borovojs/Čepulis un Bona Nāciju kausā startēja bez iespējas kvalificēties Pasaules kausa sacensībām, jo sieviešu konkurencē valsti vieniniekos var pārstāvēt četras sportistes, bet ekipāžu sacensībās - trīs dueti.

Pasaules kausa sezona tiks noslēgta nākamajā nedēļas nogalē ar vēl vienu posmu Siguldā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu