Rihards Bukarts gūst uzvaru nesošos vārtus Čehijas ekstralīgas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Rihards Bukarts
Latvijas hokejists Rihards Bukarts Foto: HC Vítkovice Ridera/Facebook

Latvijas uzbrucējs Rihards Bukarts svētdien Čehijas hokeja ekstralīgas mačā papildlaikā guva uzvaru nesošos vārtus, sekmējot viņa un Roberta Bukarta pārstāvētās Vītkovices "Ridera" panākumu.

Vītkovices komanda viesos ar rezultātu 4:3 (0:1, 0:2, 3:0, 1:0) pārspēja Liberecas "Bīlī Tygrži".

Rihards Bukarts izcēlās ar precīzu metienu pagarinājuma trešajā minūtē. Viņš kopā spēlēja 16 minūtes un divas sekundes, no kurām divas ar pusi minūtes pavadīja uz ledus vairākumā, un vienu reizi izpildīja spēka paņēmienu, sešas reizes meta pa pretinieku vārtiem, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu.

Savukārt Roberts Bukarts uzvarētāju rindās uz ledus bija 15 minūtes un 27 sekundes, divas ar pusi minūtes spēlējot vairākumā, un trīs reizes meta pa viesu vārtiem, bloķēja metienu, tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -2.

Citā mačā uzbrucējs Eduards Tralmaks tika pie rezultatīvas piespēles un vārtsargs Mareks Mitens atvairīja 28 metienus, palīdzot viņu pārstāvētajai Klado "Rytīrži" komandai savā laukumā ar rezultātu 5:2 (4:1, 0:0, 1:1) uzvarēt Tršinecas "Ocelārži".

Tralmaks asistēja mājinieku otrajā vārtu guvumā, kad vairākumu rezultatīvi noslēdza Jirži Tichāčeks. Latvietis kopā uz ledus bija 14 minūtes un 32 sekundes, no tām nepilnas četras minūtes spēlējot vairākumā, un atzīmējās statistikā ar diviem metieniem, trīs bloķētiem metieniem, vienu uzvarētu iemetienu, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Mitens tika galā ar 28 no 30 viesu metieniem, atvairot 93,3% raidījumu.

Vēl Jāņa Jaka un Kristapa Zīles pārstāvētā Litvīnovas "Verva" savā laukumā ar rezultātu 3:8 (1:1, 1:4, 1:3) piekāpās Prāgas "Sparta", bet Ralfs Freibergs un Hradeckrālovas "Mountfield" mājās ar rezultātu 2:4 (1:0, 0:2, 1:2) atzina "Olomouc" pārākumu.

No latviešu komandām visaugstāk turnīra tabulā ir Jaka un Zīles pārstāvētā "Verva", kas ieņem piekto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu