Māte ļauj saviem bērniem sevis saudzēšanas nolūkos atpūsties no skolas tik bieži, cik vien viņi vēlas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

ASV dzīvojošā divu bērnu mamma Ševonna Diksona uzrauga, lai bērni mācītos labi, tomēr, kad viņas 17 gadus vecajam dēlam un 13 gadus vecajai meitai skola sāk kļūt pārāk nogurdinoša, māmiņa piešķir saviem bērniem “mentālās veselības dienu”, lai atvases neciestu no izdegšanas.

“Man nav svarīgi, lai viņiem būtu izcils skolas apmeklējums, – parādiet man kaut vienu cilvēku, kuram ir bijis noderīgs savs mācību stundu apmeklēšanas biežums kā pieaugušajam,” 39 gadus vecā māmiņa skaidroja “The Post”.

“Mūsdienu bērni ir pakļauti lielam stresam. Viņi pārvalda skolu, mājasdarbus ārpusskolas aktivitātes, draugus un sociālo tīklu spiedienu. Tas ir daudz!” piebilda Ševonna.

Tā, piemēram, decembrī, sieviete piešķīra savai meitai šādu “mentālās veselības dienu”, lai ar astotklasnieci baudītu kopīgas pusdienas un ļautu viņai atpūsties no ikdienas.

Šogad Ševonna jau meitai ir piešķīrusi trīs prombūtnes, kas nav saistītas ar slimībām, skaidrojot, ka viņa ļaus atvasei ņemt tik daudz brīvdienu, cik vien tas ir nepieciešams.

Ar šo tradīciju viņa savus pusaudžus iepazīstināja 2023. gada janvārī pēc tam, kad pamanīja, ka viņi ir kļuvuši pārmērīgi noslogoti.

Vairāki komentētāji gan šādu rīcību metās dēvēt par “visatļautību”, apgalvojot, ka bērni varot atpūsties nedēļas nogalēs, taču Diksona skaidroja, ka viņas bērni sestdienas un svētdienas pavada sporta treniņos vai dažādos pasākumos.

“Dažreiz bērniem vienkārši ir nepieciešams pārtraukums,” piebilda sieviete.

@thiswellplannedlife Perfect attendance < Taking mental health days off from school. #motherhood #parenting #marshalls #shopping #hotpot #lunchdate #bestie #momlife ♬ my love mine all mine - ‍r7ptor
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu