Krievijas daiļslidošanas despote jau atkal apsūdzēta necilvēcīgā attieksmē pret audzēkni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eteri Tutberidze
Eteri Tutberidze Foto: AFP / Scanpix

Bijusī Eiropas čempione daiļslidošanā Anna Kostornaja pastāstījusi par despotisko attieksmi no bēdīgi slavenās krievu daiļslidošanas treneres Eteri Tutberidzes, vēsta čehu medijs "Blešk".

Gadu gaitā par Tutberidzes metodēm izskanējušas dažādas sūdzības. Piemēram, mākslīga pubertātes aizkavēšana vai arī necilvēcīga attieksme treniņos. 

Kostornaja tagad pastāstījusi, kā zaudēja vietu Krievijas komandā pirms 2022. gada ziemas olimpiskajām spēlēm. Viņa pirms vietējā čempionāta, kas norisinājās pirms 2022. gada spēlēm, salauza roku. Roka ieģipsēta, bet Tutberidze viņai treniņos pieprasījusi izpildīt sarežģītus lēcienus.

Tobrīd 17 gadus vecā daiļslidotāja atteikusies to darīt un saņēmusi pārmetumu jūru.

"Man teica, ka esmu neliete un necienu neviena darbu. Nedz manu vecāku, nedz treneru. Kā gan es varot atteikties strādāt," atminējās Kostornaja, piebilstot, ka tomēr nolēma doties uz ledus, neskatoties uz lūzumu.

Šāds lēmums gan nebija pareizs, jo viņa salauza arī otru roku, kas komandas vadībā atkal raisījis sašutumu.

"Tu allaž esi salauzta. Tu negribi strādāt. Vai mēs tevi neinteresējam? Tādā gadījumā mēs negribam strādāt ar tevi," treneru korpusa attieksmi atmiņā atsauca daiļslidotāja.

Kostornaja savas karjeras laikā ir kļuvusi par Eiropas čempioni, kā arī pasaules vicečempioni. Tagad 20 gadus vecā sportiste startē pāru sacensībās kopā ar savu vīru Georgiju Kunicu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu