Rubenis: siltam laikam paredzētu slidu mums praktiski nav

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Rubenis
Mārtiņš Rubenis Foto: Paula Čurkste/LETA

Lielākais izaicinājums šosezon bija tehnikas sagatavošana sieviešu divniekiem, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā atzina Latvijas kamaniņu sporta izlases mehāniķis Mārtiņš Rubenis.

Šī ir pirmā sezona, kad komandu stafetē vienu no posmiem veic sieviešu divnieki.

"Lielākais izaicinājums bija sieviešu divnieku ienākšana komandā tik lielā daudzumā. Parasti bija tā - ja dāmām paliks laiks, kaut ko ātri mēģināsim izdarīt," uz iepriekšējām sezonām atskatās Rubenis. "Tagad sieviešu ekipāžas startē arī komandu stafetē."

Rubenis, kurš 2006.gadā Turīnā kļuva par pirmo sportistu neatkarīgās Latvijas sporta vēsturē, kurš izcīnījis medaļu ziemas olimpiskajās spēlēs, stāsta, ka treniņnedēļā Vācijas trasē Altenbergā pirms pasaules čempionāta nedēļa ir cītīgi nostrādāta, lai tieši šajā trasē kamanas brauktu.

"Kopā ar pasaules čempionāta nedēļu tās jau bija pavisam cita kamanas," saka izlases mehāniķis.

Viņš atzīst, ka absolūti jaunas un revolucionāras lietas izlases mehāniķi vēl nav radījuši, taču ir ilgu gadu laikā tapušās iestrādes, kas nākotnē var novest līdz izcilam rezultātam un sportistiem individuāli piemērotam.

Nedēļas nogalē ar atkārtotu posmu Siguldā Pasaules kausa sezona.

"Mēs nolēmām, ka pirmo nedēļu Siguldā brauksim ar to inventāru, kas ir zināms, lai sportisti varētu "noķert braukšanas sajūtas" trasē, jo tie ir pieci treniņbraucieni, kas ir ļoti maz," Rubeni citē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

"Šīs nedēļas trešdienai un ceturtdienai mums jau ir plāns, ko mēs testēsim un mainīsim, jo trase ir piebraukta un ir skaidra atskaite arī braukšanas sajūtās," skaidro Rubenis.

Viņš uzsver, ka sacensības ir labākā iespēja notestēt jauno inventāru, jo visu pārējo valstu sportisti centīsies ieņemt pēc iespējas augstākas vietas.

Rubenis atklāj, ka agrāk izlases klupšanas akmens slidu izvēlē bija tieši aukstais laiks, tāpēc tieši tādam laikam piemērotu slidu izstrādāšanai tika veltīts daudz uzmanības.

"Šobrīd siltam laikam paredzētu slidu mums praktiski nav, bet ar mūsu atbalstītāju palīdzību meklējam risinājumus," saka Rubenis.

Viņš norāda, ka eksperimentos ar jauno tehniku pēdējā Pasaules kausa posma nedēļā ir iespēja kaut ko atrast arī nākamajai sezonai un pie tā vairāk strādāt vasarā.

Piektdien Siguldas trasē notiks Nāciju kausa sacensības, kas ir kvalifikācija Pasaules kausa posmam, bet sestdien un svētdien bez sacensībām vīriešu un sieviešu vieniniekos un divniekos notiks arī komandu stafete.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu