FOTO Ukrainas bruņotie spēki aktīvi izmanto Latvijā ražotos militāros skrejriteņus "Mosphera" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ukrainas bruņotie spēki šobrīd aktīvi izmanto 2023. gadā saņemto Latvijas sabiedrības ziedojumu, kas veikts sadarbībā ar organizāciju Ziedot.lv, kurā bija iekļauta Latvijā ražota militārā tehnika, arī Liepājā ražotie "Mosphera" militārie skūteri. 

Uzņēmums SIA "Global Wolf Motors" šāda veida skūterus ražo jau divus gadus.

"Global Wolf Motors" saņēmis Ukrainas komandieru apliecinājumus par militārās tehnikas izturību un noderību kaujas apstākļos, kā arī lūgumu Latvijai palīdzēt ar vēl 68 šādu transportlīdzekļu piegādi.

Ukrainas armijas pārstāvji uzsvēruši - šāda veida militāro skūteru nozīme frontē ir ārkārtīgi liela.

Ar tiem iespējams pārvietoties pa bezceļiem, izmantot specoperācijās un izlūkošanā, līdz ar to Ukrainas karavīri var būt mobilāki kaujas uzdevumu izpildē.

Foto: Publicitātes foto

"Esam gandarīti, ka mūsu militārie skūteri, kas ir ražoti tepat Latvijā, var reāli palīdzēt Ukrainas cīņā ar agresoru. Ukrainas bruņoto spēku izteiktais lūgums ir ārkārtīgi liels novērtējums mūsu ražotajiem militārajiem skūteriem. Ceram, ka tiks rasts valstisks risinājums, lai spētu Ukrainas bruņoto spēku militārās palīdzības lūgumu izpildīt.

Izprotot situācijas nopietnību,"Mosphera" skūteru ražošanu esam gatavi sākt nekavējoties un lielu daļu jau varam izsūtīt pāris nedēļu laikā, ņemot vērā, ka katra diena kaujas laukā ir izšķiroša," atzīst uzņēmuma valdes loceklis Klāvs Ašmanis. Viņš uzsver, ka uzņēmums iepriekš ir atbalstījis Ukrainu, taču visu prasīto 68 skūteru dāvinājumam būtu nepieciešams valsts atbalsts.

Skūteri tiek projektēti un ražoti Liepājā, ir speciāli pielāgoti militārām vajadzībām, kā arī spēj sasniegt pat 100 km/h lielu ātrumu. Ar vienu uzlādi tie nobrauc līdz pat 300 km lielu distanci.

Šo elektrisko skūteri izmanto jau gandrīz 20 pasaules valstīs, tostarp arī tepat Latvijā - Dienvidkurzemes novada pašvaldības policija.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu