"Man bija jāpamēģina viss." Skultē pazudušā vīrieša sieva atklāti par viņa meklēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET GRUPA

12. janvārī no savām mājām Skultē aizgāja un pazuda ģimenes tēvs Jānis Tipuks. Vīrieša meklēšana pagaidām nav devusi nekādus rezultātus. Vai tiešām pašnāvība? Jāņa sieva Ivita Tipuka atklātā intervijā tiešsaistes žurnālam TVNET+ saka: "Kamēr nav pierādīts pretējais, es cenšos domāt, ka cerība ir."

Ivita Tipuka neslēpj – mēģinot kaut ko noskaidrot, viņa vērsusies arī pie dziedniekiem, taro kāršu licējiem, meklējusi atbildes ezotērikā. "Es jau zinu, ka daudzi to neatbalsta," saka Ivita. "Nevar arī teikt, ka es kam tādam akli uzticos. Bet man bija jāpamēģina viss. Es vienkārši gribu zināt, kas ir ar viņu."

Kad tuvs cilvēks pazūd bez vēsts, radinieki ir gatavi uz visu. To bieži pieredzējis brīvprātīgo organizācijas "Bezvēsts.lv" vadītājs Aleksandrs Faminskis. Intervijā "Apollo.lv" viņš apstiprina: "Nevaru sēdēt, rokas klēpī salicis, kaut kas jādara – šāda devīze ir daudziem."

Taču "Bezvēsts.lv" vadītājam Aleksandram Faminiskim ir cita pieeja: "Es esmu atradis citu formulu: kaut ko darīt nozīmē iet un fiziski meklēt cilvēku, nevis pieķerties cilvēkiem, kuriem it kā ir kaut kādas superspējas.

14 gadu laikā nav neviena fakta, kad kāds man būtu iezīmējis kartē punktu un teicis, ka tur ir pazudušais cilvēks - un mēs viņu būtu atraduši. Ja kaut kas tāds būtu noticis, es būtu pirmais, kurš teiktu: pamēģiniet. Bet nekā tāda nav. Ne reizi neesmu piedzīvojis, ka cilvēku atrod ar mistikas vai ezotērikas palīdzību."

Ko pazudušā Jāņa Tipuka sievai Ivitai teikuši dziednieki un taro kāršu licējas, ko atklāj dziesmas, ko Jānis atstājis flešatmiņā, lasiet intervijā tiešsaistes žurnālā TVNET+.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu