Orbāns nosauc Navaļniju par "šovinistu" un atsakās piecelties klusuma brīdī (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gints Ivuskans/Shutterstock

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns un valdošās partijas "Fidesz" pārstāvji atteicās piecelties klusuma minūtē 26. februārī Ungārijas parlamentā, pieminot mirušo Krievijas opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, vēsta neatkarīgais medijs "Meduza". 

Ungārijas parlamenta sēdes sākumā opozīcijas deputāts Bence Tordai lūdza visus piecelties Navaļnija piemiņai. Tomēr Orbāns, valdošās partijas "Fidesz" deputāti, kā arī viņa valdības ministri palika sēdus.

Orbāns paskaidroja, ka "šovinisti Ungārijas parlamentā netiek cienīti".

"Mēs negodināsim to, kurš Gruzijas un Krievijas kara laikā gruzīnus sauca par grauzējiem. Par pārējo - lai viņš dus mierā," Orbāna teikto citē Ungārijas izdevums "Telex".

Premjers arī pateicās valdošās partijas pārstāvjiem par "vēsuma saglabāšanu", reaģējot uz Navaļnija slepkavību.

Tordai sacīja, ka pauž nožēlu par Orbāna un valdošās koalīcijas reakciju, nodēvējot to par "kaunu".

Navaļnijs frāzi par "grauzējiem" teica 2008. gadā, taču pēc tam vairākkārt atvainojās par to. Pēdējo reizi viņš atvainojās 2023. gada aprīlī, kad viņš aicināja atbrīvot bijušo Gruzijas prezidentu Miheilu Saakašvili no cietuma Gruzijā. 

Jau ziņots, ka 47 gadus vecais Kremļa kritiķis nomira 16. februārī pēc vairāk nekā trīs gadu pavadīšanas ieslodzījumā, izraisot Rietumu līderu un viņa atbalstītāju sašutumu un nosodījumu.

Viņa nāves apstākļi ir neskaidri.

Krievijas varasiestādes apgalvo, ka Navaļnijs sabrucis sportisko aktivitāšu laikā cietuma pagalmā, un viņu atdzīvināt nav izdevies. Navaļnija komanda paziņoja, ka miršanas apliecībā norādīts, ka viņš miris dabīgā nāvē.

Video: Pēdējais ieraksts, kurā iemūžināts Navaļnijs

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu