"Kadri nāk un iet." Hermanis komentē, kāpēc Jauno Rīgas teātri pametuši pieci aktieri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis.
Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Drīzumā Jaunais Rīgas teātris (JRT) atgriezīsies atjaunotajā ēkā Lāčplēša ielā, bet bez pieciem jaunajiem aktieriem. Teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis komentē jauno aktieru aizplūšanu.

Kā šonedēļ vēsta žurnāls "Privātā Dzīve", JRT pametuši jaunie aktieri no tā sauktā Hermaņa kursa: Marta Lovisa Jančevska, Emīls Ralfs, Lolita Kurpniece un nu arī Matīss Ozols un Gerds Lapoška.

Teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis par jauno aktieru aizplūšanu ir lakonisks: "Tur nav, ko baigi komentēt. Katram savi iemesli – dažiem veselības problēmas, dažiem jauni plāni, jauni izaicinājumi. Kā jau visās darbavietās, kadri nāk un iet."

Kā zināms, Jančevska šobrīd darbojas Dailes teātrī, bet Kurpniece teātri pameta veselības apstākļu dēļ. 

Aktieris Matīss Ozols pēdējo dienu teātrī aizvadīja 31. janvārī, un šobrīd viņš atrodas Jaunzēlandē.

Savukārt Lapoška par aiziešanu runā noslēpumaini. "To ļoti grūti izstāstīt... Ilgi domāju, kā skatītājiem paskaidrot savu aiziešanu, un sapratu, ka vislabāk to darīt caur mākslas prizmu. (..) Tā būs, kā es to saucu, personālizrāde, kurā spēlēšu es viens un stāstīšu par sevi, teātri un savu aiziešanu," atklāj Gerds, taču uzsver: "Varu apgalvot tikai vienu – mūsu lēmumam nav apakšā nekādu skandālu vai konfliktu."

Vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 27. februāra numurā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu